... od svježih, ljekovitih biljaka. Placevi su krcati ljekovitim, začinskim biljem kojim možete istovremeno (o)hladiti, (o)svježiti, (o)krijepiti, (o)zdraviti svoj organizam tijekom ljetnog umora/odmora
Dođeš na plac i pokupuješ po stručak svih začina na koje naletiš.
Dođeš doma, malo ih ispereš, zagriješ vodu, natrgaš na listiće/cvjetiće, ubaciš u čajnik i preliješ kipućom vodom. Ostaviš da se sve skupa ohladi i ubaciš led ili strpaš čajnik u frižider.
Kad dovoljno dugo odstoji izvadiš iz frižidera, začiniš limunom, šećerom ili medom ili agavinim sirupom i pijuckaš cijeeeeeliii daaaan! U nekom trenutku procijediš začine ako zaključiš da čaj počinje okusom i mirisom podsjećati na bilju ljekarnu, odnosno bočice eteričnih ulja.
Moj je začinski, placni harač rezultirao sljedećim stručkovima; melisa, metvica, kadulja, ružmarin, gospina trava i tajlandski bosiljak!
Gospina trava ...
... i tajlandski bosiljak imali su cvjetiće tako da sam cijelu priču začinila istima, pa je osim okrepljujuće i zdravo sve skupa izgledalo lijepo :)
Nisam pronašla kamilicu inače bi i nju, odnosno cvjetove, ubacila u ovu ljetnu blagost.
za jedan oveći čajnik
stručak gospine trave
stručak tajlandskog bosiljka
stručak metvice
stručak ružmarina
stručak kadulje
1 limun
žlica, dvije meda ili šećera ili agavinog sirupa
Natrgajte začine na listiće, isperite pod mlazom vode, i ubacite u čajnik.
U međuvremenu zagrijte vodu i prelijte preko začina. Pustite da se hladi ili ubacite kockice leda i počnite piti odmah.
Osvježavajuće, zdravo, ljetno piće koje možete pijuckati svako malo tijekomdana
I svaki puta kada ste na placu kupite neku drugu, svježu, biljnu, začinsku kombinaciju pa ćete do kraja ljeta ispiti po čajnik ovog superzdravog, prirodnog hladnog čaja.
U zdravlje! Doslovno.
Nježno, nježnije, najnježnije ...