SAMO PRIVREMENO

Opara ide na terapiju gama-nožem u Zagreb

24.01.2018 u 16:39

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, koji se zbog ozbiljnih zdravstvenih poteškoća liječi u Kliničkom bolničkom centru (KBC) Split, privremeno će biti prebačen u KBC Zagreb kako bi se tamo obavila posebna terapijska metoda koja nije dostupna u splitskom KBC-u, doznaje se u srijedu u splitskoj bolnici.

Nakon što se u Zagrebu do kraja srijede ili u četvrtak obavi terapija gama-nožem (uređaj za precizno zračenje tumora), koji u Hrvatskoj ima samo KBC Zagreb, Krstulović Opara bit će vraćen u splitsku bolnicu.

Splitski gradonačelnik došao je na Odjel za neurologiju KBC-a Split u subotu, budući da se žalio na glavobolju i vrtoglavicu. Nakon obavljenih pretraga, ravnatelj KBC-a Split Ivo Jurić izvijestio je u utorak da Krstulović Opara boluje od melanoma, zloćudnog tumora kože koji se proširio na mozak.

  • +51
Sva lica Andre Krstulovića Opare Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

Unatoč teškoj dijagnozi, Krstulović Opara nije klonuo duhom već je iz bolesničke postelje uputio javnosti optimistične poruke, pa čak i video snimku u kojoj je zapjevao melodiju iz Našeg malog mista - 'A moj bože, ča se može moglo je i svršit gore'.