ČIST START

Opara poput Bandića: U cik zore pridružio se čistačima ulica

06.07.2017 u 15:09

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara sa svojim zamjenicima Jelenom Hrgović i Ninom Velom u cik zore iznenadio je čistače gradskih ulica - pridružio im se i nakratko pokušao obavljati njihov posao

Nisu mu dali rukavice, niti mu dozvolili da upravlja vozilom za čišćenje, pa je saslušao njihove probleme i na koncu ljude počastio kroasanima. Bandićevski potez u pet i pol sati ujutro objasnio je željom da dobije dobar uvid.

'Umjesto jutarnjeg treninga, bio sam s našim vrijednim komunalcima. Najsretniji sam pridružiti se ljudima i obavljajući njihov posao vidjeti što ih tišti. Iz ureda ili iz limuzine to se ne može dočarati', kazao nam je Krstulović Opara.

  • +2
Andro Krstulović Opara s komunalcima Izvor: Pixsell / Autor: tportal

'Živimo u čistom gradu, ali on može biti još čišći', dodao je splitski gradonačelnik.

Potkraj idućeg tjedna u gradu se održava Ultra Europe festival, što je tradicionalno najveći izazov za komunalne službe u kojima u to doba nema ni godišnjih odmora; Krstulović Opara objasnio je da je njegova 'inspekcija' svojevrsna priprema te da je na tu temu razgovarao s organizatorima festivala.

'Drago mi je da se u organizaciju vratio Joe Bašić i njegov tim jer je puno lakše surađivati s njima. Imamo sugovornika koji je svjestan toga da ovdje nije došao po principu take the money and run, nego je shvatio da je uspješnost ove Ultre jedino jamstvo za njeno održavanje u idućim godinama', kazao je.

  • +9
Ultra Europe Split Izvor: tportal.hr / Autor: tportal

Krstulović Opara uopće ne sumnja da će Split ove godine imati problem s polugolim turistima pa je najavio da će se paralelno s dobrodošlicom goste upozoravati na komunalni red.

'Oni će se dobro osjećati jedino ako se dobro osjećaju i domaćini. Grad ima pravilnik, ali nije problem u znakovima ili samo u kupaćim kostimima. Ako otpustite kočnicu, onda ste je otpustili i po pitanju drugog ponašanja, a to izaziva lavinu koja u nekom trenutku može eskalirati. Prije nekoliko godina sličnu je temu imala i gradonačelnica Barcelone, koja je morala krenuti s ozbiljnim aplikacijama raznih mjera kako bi zaustavila samoorganiziranje građana koji su uzeli stvar u svoje ruke i stvorili ozbiljan sigurnosni problem za sebe same. Nadam se da se mi nećemo u budućnosti susresti s takvom situacijom', zaključio je splitski gradonačelnik.