GRABAR KITAROVIĆ NA RIVI, ŠKORO U TRILJU

Opara potvrdio da dovodi Thompsona u Split, nema pojma o predizbornoj kampanji

26.07.2019 u 15:02

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara potvrdio je da se vode pregovori oko organizacije koncerta Marka Perkovića Thompsona na Rivi 4. kolovoza, dan uoči Dana pobjede. Kaže da o tome nije razgovarao s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, niti zna hoće li se i ona pojaviti, no dodaje da su svi dobrodošli

'Točno je da pregovaramo i uskoro ćemo privesti razgovore kraju, a sve će biti definirano i javno objavljeno u roku od tri do četiri dana', kazao je Krstulović Opara. Sam pjevač, po neslužbenim informacijama, pristao je nastupiti.

Thompsonov splitski koncert u dijelu medija tumači se kao početak neslužbenog dijela predizborne kampanje Grabar Kitarović, a i sama predsjednica navodno je najavila da će svoju kandidaturu istaknuti baš negdje oko proslave obljetnice Oluje. Njen protukandidat Miroslav Škoro istog dana, 4. kolovoza, ima koncert u obližnjem Trilju.

Gradonačelnika Krstulovića Oparu upitali smo radi li se doista o neslužbenom početku predsjedničke kampanje, pa se tomu silno začudio i izjavio da 'nema nikakvih spoznaja'. Upravo on je, inače, prije dolaska na čelo Splita bio savjetnik Kolinde Grabar Kitarović.

'Pregovore u ime Grada Splita vodi Koordinacija braniteljskih udruga grada Splita, a u proračunu postoji stavka i određena su sredstva za obilježavanje važnih državnih praznika', kazao je gradonačelnik Splita.

Na toj stavci u ovoj godini predviđeno je ukupno milijun i pol kuna, a nešto se već potrošilo. Krstulović Opara odbio je razgovarati o konkretnoj cijeni Thompsonova nastupa, ali obećao je da će 'svi ugovori biti objavljeni'.

Pjevač navodno nastupa besplatno, no produkcijski troškovi njegova koncerta stoje i do nekoliko stotina tisuća kuna. Po neslužbenim procjenama sugovornika tportala, iz gradskog proračuna na ovu namjenu bit će izdvojeno najmanje 200 tisuća kuna.

  • +12
Koncert Marka Perkovića Thompsona na Poljudu Izvor: Pixsell / Autor: Pixell

Zoran Buzdovačić iz Koordinacije braniteljskih udruga grada Splita, koji vodi pregovore s Thompsonovim menadžerom Denisom Pletikosićem, odbio je razgovarati za medije i najavio da će cjelovit program biti predstavljen u ponedjeljak.

Pletikosić je, inače, s Gradom Splitom surađivao i prošle godine: produkciju, rasvjetu, razglas i LED ekran za potrebe dočeka trojice nogometnih reprezentativaca na Rivi njegov obrt Mediteran naplatio je 157.812,50 kuna. Ukupna cijena događaja nazvanog 'Srce vatreno' iznosila je 328 tisuća kuna.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović taj 4. kolovoza trebala bi provesti na Sinjskoj alci, da bi u večernjim satima skoknula poslušati Thompsona u Splitu.

  • +95
Na organizaciji dočeka Vatrenih u Splitu radio je Thompsonov menadžer Denis Pletikosić Izvor: Cropix / Autor: Zvonimir Barisin / CROPIX