zet u problemima

Opet kolaps tramvaja u Zagrebu: Sad ne voze ni preko Kvaternikovog trga

26.06.2024 u 18:14

Bionic
Reading

Posljednjih dana ZET-ovi tramvaji su prometuju skraćeno. Na primjer, tramvaji od 24. lipnja ne voze od Dupca do Maksimira. Sada je ZET objavio da je preusmjereno još nekoliko linija

Od 17.05 sati uspostavljen je tramvajski promet između Dubrave i Dupca, a u sljedećoj fazi očekuje se uspostava prometa od Dubrave do Maksimirske.

Zbog beznaponskog stanja u zoni Kvaternikovog trga i Vlaške, linije 4,5,7,11,12 i 13 preusmjerene su na Trg žrtava fašizma, a autobusne suspstitucije prevoze putnike kružnom trasom kako slijedi: Dubrava - Maksimirska - Vlaška - Draškovićeva - Trg žrtava fašizma - Zvonimirova - Heinzelova - Maksimirska - Dubrava.

"ZET-ov Centar za nadzor, upravljanje i razvoj prometa prati situaciju na terenu i prilagođava prijevozne kapacitete potražnji na toj dionici te koordinira polaske preostalih tramvajskih linija koje se okreću u Maksimiru. Zbog nemogućnosti povratka tramvaja u spremište Dubrava, dio vozila će tijekom noći biti stacionirano na tramvajskim koridorima gdje neće ometati funkcioniranje preostalog prometa.

Upravo s ciljem da se slične poteškoće ubuduće izbjegnu i osigura stabilna opskrba tramvajske mreže električnom energijom, u tijeku je modernizacija ispravljačkih stanica Zvijezda, Patačićkina i Daničićeva u sklopu EU projekta vrijednog gotovo 35 milijuna eura, sufinanciranog iz Kohezijskog fonda.

Također se ulaže i u modernizaciju tramvajske infrastrukture te se tijekom ove godine očekuje rekonstrukcija triju najkritičnijih tramvajskih dionica.   Daljnje informacije o očekivanoj uspostavi tramvajskog prometa od Maksimira do Dupca pravovremeno ćemo objaviti na mrežnim stranicama i društvenim mrežama", stoji na web stranici ZET-a.

sve osim nogometa

Učitavanje...