Orecchiette s pancetom i brokulom
SASTOJCI:
300 g orecchietta
2 žlice maslaca
3 žlice maslinovog ulja
1 režanj češnjaka, sitno nasjeckan
3 žlice pinjola
85 g pancete, nasjeckane
5 komada mladog luka, tanko narezanog na ploške
400 g ćimulica brokula, sitno nasjeckanih
75 g svježe naribanog parmezana
PRIPREMA:
Kuhajte orecchiette u kipućoj slanoj vodi dok nisu al dente. Dok se tjestenina kuha, zagrijte maslac i maslinovo ulje, dodajte češnjak i pržite dok ne promijeni aromu. Potom dodajte pinjole i pirjajte dok ne dobiju zlatnu boju. Maknite s vatre i u drugu tavu dodajte još malo maslinovog ulja, mladi luk i pancetu te pirjajte nekoliko minuta. Umiješajte brokule, sol i papar i kuhajte na jakoj vatri pet minuta. Podlijte s malo vode u kojoj se kuhaju orecchiette i pustite da ispari. Umiješajte tjesteninu, pinjole s češnjakom i parmezan.