DAVOR HUIĆ

Oreškovićev novi savjetnik radio je kod Josipovića

09.03.2016 u 20:37

Bionic
Reading

Suosnivač i izvršni direktor Udruge poreznih obveznika Lipa Davor Huić novi je savjetnik premijera Tihomira Oreškovića. Huić se novom funkcijom pohvalio na Facebooku. Uz Stjepu Bartulicu, koji je zadužen za vanjsku politiku, ovo je već drugi premijerov savjetnik

Huić će biti posebni savjetnik premijera za unutarnju politiku. Na Facebooku je rekao da se zbog nove funkcije povlači s mjesta izvršnog direktora Udruge poreznih obveznika Lipa.

'Prihvatio sam poziv premijera Oreškovića da se priključim njegovom timu u ulozi posebnog savjetnika za unutarnju politiku. Ovo je prilika da svojim znanjem i iskustvom izravno doprinesem promjenama koje su nužne Hrvatskoj, a za koje sam se godinama javno zalagao, pa i na ovom zidu. Istovremeno, povukao sam se s mjesta izvršnog direktora Lipe... kojoj, naravno, želim puno uspjeha u daljnjem radu', napisao je Huić na Facebooku.

Huić je bivši novinar, aktualni kolumnist Večernjeg lista, a posljednjih 15-ak godina je vlasnik i direktor agencije Briefing komunikacije.

Novi premijerov savjetnik suosnivač je Udruge poreznih obveznika Lipa, utjecajnog think-tanka koji se zalaže za smanjenje poreznog opterećenja te manju i efikasniju javnu upravu.

Među ostalim, bio je član izbornog stožera Ive Josipovića u njegovoj prvoj predsjedničkoj kampanji, no povukao se nakon što se u javnosti postavilo pitanje sukoba interesa jer je agencija Briefing za HTV izradila medijsku analizu minutaže pojavljivanja predsjedničkih kandidata na toj javnoj televiziji.

Podsjetimo, premijer Orešković kao savjetnika za vanjsku politiku odabrao je Stjepu Bartulicu. Potpredsjednika Vlade Božu Petrova uskoro bi trebao savjetovati Ivica Relković, jedan od osnivača Obiteljske stranke, GROZD-a te Hrasta.

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko ima već pet savjetnika. Martin Pastuović posebni mu je savjetnik za gospodarstvo, bivši Karamarkov tjelesni čuvar savjetnik je za opće poslove, a bivša osobna Karamarkova tajnica u HDZ-u Ana Kosec sada je savjetnica ovlaštena za poslove predstojnika ureda. Uz njih, Karamarko ima još dva savjetnika - Damira Jugu, savjetnika za društvene znanosti, te Ivana Baketu, savjetnika za nacionalnu sigurnost.