POGLEDAJTE SAŽETAK!

Osijek, Rijeka i Strahonja dobro zabavili Gradski vrt

19.08.2012 u 13:06

Bionic
Reading

Utakmica je odigrana u solidnom tempu, vidjeli smo po jedan gol na svakoj strani, puno prigoda pogotovo pred domaćim golom, no oba trenera će na temu susreta u Gradskom vrtu itekako imati što kazati svojim nogometašima u predstojećim danima

Uključite se i vi u raspravu – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji, sudjelujte u stvaranju sadržaja i gledajte live prijenose!

Pred ipak slabo popunjenim tribinama Gradskog vrta nogometaši Osijeka ugostili su u 5. kolu MAXtv Prve lige goste iz Rijeke. Bila je to jedna od najiščekivanijih utakmica aktualnog kola, jer riječ je o domaćinima koji fantastično brode novom sezonom i do gostovanja momčadi s Kantride još nisu primili pogodak, te gostiju u koje je uložen velik novac, a ambicije sežu visoko, visoko!

Osijek je poveo nakon dosuđenog jedanaesterca o kojem će se još dosta pričati. Zoran Kvržić snažno je centrirao u riječki kazneni prostor s desne strane, lopta je u ruku pogodila Kristijana Čavala koji je bio udaljen tek metar, dva, a glavni sudac Marijo Strahonja intervenirao je tek nakon nekoliko sekundi i to na upozorenje pomoćnog suca. Kako bilo, u devetoj minuti Antonio Perošević doveo je Osijek u vodstvo pogodivši mrežu s bijele točke.

Nedugo zatim, u 24. minuti, vidjeli smo novu spornu situaciju; Josip Brezovec 'pobjegao' je po desnoj strani svog napada, srušio ga je Branko Vrgoč i dobio izravni crveni karton. Kako Brezovec nije bio najbliži suparničkom golmanu, a udaljenost od gola Osijeka bila je još prilična, pitanje je dali je odluka suca bila pretjerana ili adekvatna.

Ipak, nakon prilične inicijative Rijeka je izjednačila u 67. minuti lijepim 'dalekometnim' udarcem Gorana Mujanovića, kojemu je to bio prvi ovosezonski gol. Dvije minute kasnije Ivo Smoje je igrao rukom na rubu svog kaznenog prostora, ponovno nakon udarca Mujanovića, no ovog puta je sudac ostao (ne)opravdano nijem. Do isteka 90. minute rezultat na semaforu se nije mijenjao, ostalo je 1:1.

Utakmica je odigrana u solidnom tempu, vidjeli smo puno prigoda pogotovo pred domaćim golom, no oba trenera će na temu susreta u Gradskom vrtu itekako imati što kazati svojim nogometašima u predstojećim danima.