NETOLERANCIJA

Osmrtnice pred Paradu ponosa u Crnoj Gori

23.07.2013 u 11:24

Bionic
Reading

U Budvi su, uoči prve Parade ponosa u Crnoj Gori, zakazane za srijedu, osvanule osmrtnice s imenom organizatora gay povorke. Nepoznate osobe izlijepile su osmrtnice u više dijelova grada s imenom predsjednika LGBT Foruma progres Zdravka Cimbaljevića

On je ranije kazao je da će Parada ponosa u Budvi biti pokazatelj koliko je crnogorsko društvo u stanju prihvatiti i njegovati različitosti. Iz crnogorske vlade poručeno je da se održavanjem Parade ponosa želi poslati poruka da je Crna Gora društvo u kojem se poštuju ljudska prava, a iz policije da će poduzeti sve mjere da manifestacije protekne sigurno, prenosi Slobodna Europa.

Ministar zaštite ljudskih i manjinskih prava Suad Numanović rekao je ranije da Vlada Crne Gore podržava održavanje Parade. 'Parada ponosa u Budvi bit će pokazatelj ukupnih promjena u crnogorskom društvu na europskom putu', istaknuo je on.

Pomoćnik direktora Uprave policije Crne Gore Nikola Janjušević istaknuo je da će policija uraditi sve što je u njezinoj nadležnosti, kako bi skup protekao bez incidenata. On nije želio precizirati koliko će policajaca osiguravati Paradu navodeći da će policajaca biti 'dovoljno'.