SVE PO PRAVILIMA

Ostojić: Izručenje Dragana Vasiljkovića bilo je komplicirano

10.07.2015 u 14:30

Bionic
Reading

Izručenje Dragana Vasiljkovića Hrvatskoj bila je vrlo komplicirana akcija koja je trajala više dana u suradnji s australskom policijom, izjavio je u petak u Dubrovniku ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić

Rekavši kako je ovo prvi put da je Australija izručila svog državljanina, istaknuo je da su se pritom strogo poštovala sva pravila i da se Vasiljkoviću može jamčiti pošteno suđenje.

Govoreći o slučaju svastike na Poljudu, Ostojić je kazao da policija intenzivno radi od prvog dana na rješavanju tog slučaja te da je otkriven jedan dio počinitelja, a to su oni odgovorni za taj propust, koji su imali obvezu da spriječe takvu situaciju.

Kad je u pitanju pronalazak crtača svastike, traje intenzivna potraga i policija neće bez čvrstih dokaza privesti bilo koga, rekao je. Dodao je da je istraga vrlo složena iz više razloga, od kojih je jedan manjkavost sustava za snimanje, ali je pritom izrazio uvjerenost da će počinitelj uskoro biti pronađen.

Na komentar novinara da istraga možda traje predugo i da je i predsjednica Grabar-Kitarović to zamjerila, Ostojić je rekao da mu je 'drago da se napokon probudila svijest i da su se pojavile zamjerke oko toga jer se do sada nije reagiralo ni na kustaste križeve ni na druge situacije'.

Potvrdio je da su i ministar financija Boris Lalovac, koji je nedavno prijavio prijetnje jednog od vodećih hrvatskih bankara, i njegova obitelj dobili policijsku zaštitu, ali nije želio ulaziti u detalje.