budući planovi

Otkriveno što je Marić rekao na oproštaju sa suradnicima: 'Nisam siguran da će mi javnost baš vjerovati...'

06.07.2022 u 11:10

Bionic
Reading

Iako je premijer Andrej Plenković, prema pisanju medija, nekoliko tjedana znao za Marićev odlazak, ministar financija u ponedjeljak se oprostio i s kolegama u Ministarstvu, a oproštaj je, piše Jutarnji list, bio vrlo emotivan

Marić je u ponedjeljak suradnicima u Ministarstvu financija rekao da odlazi i da je već sve odavno dogovorio s premijerom Plenkovićem, piše Jutarnji list.

U emotivnom govoru pred suradnicima otkrio je da nema rezervnu opciju, odnosno da ne zna kamo će dalje. 'Rekao je i da nije siguran da će mu javnost baš vjerovati, ali da je tako. Nisu mu tekle riječi lagano', kazao je sugovornik Jutarnjeg lista iz Ministarstva financija.

Prema Marićevim riječima, on je s premijerom dogovorio odlazak iz Banskih dvora nakon što se postignu određeni ciljevi - ulazak u eurozonu, sređene financije i podizanje kreditnog rejtinga.

Podsjetimo, nakon što su to objavili mediji, Vlada je u utorak navečer potvrdila da potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić odlazi i da će premijer Andrej Plenković za novoga ministra predložiti Marka Primorca.

'Točno je da Zdravko Marić na vlastitu inicijativu odlazi s mjesta potpredsjednika Vlade i ministra financija. Predsjednik Vlade izvijestit će o odlasku Marića članove Vlade sutra na užem kabinetu (9 sati) i članove parlamentarne većine (12 sati)', izvijestio je glasnogovornik Vlade Marko Milić. 'Zahvalni smo mu na doprinosu koji je dao u Vladi u proteklih šest godina', kaže se u Milićevoj poruci medijima.

  • +12
Zdravko Marić Izvor: Profimedia / Autor: JOHN THYS / AFP / Profimedia