O STAVOVIMA DP-a

Penava: 'Rodna ideologija neće proći'

06.07.2024 u 10:22

Bionic
Reading

Predsjednik Domovinskog pokreta, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, istaknuo je u subotu da Domovinski pokret i dalje stoji na ranije izrečenim stajalištima oko Istambulske deklaracije te da neće podržati implementaciju programa rodne ideologije, što je, kaže, i dogovoreno

'Domovinski pokret ostao je na onim stavovima i vrijednostima koje je zastupao prije izbora. S koalicijskim partnerima u Vladi dogovorili smo da rodna ideologija ne može biti dio koncepta na kojemu se bazira vladajuća koalicija', rekao je predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava.

'Vezano uz Istanbulsku konvenciju, apsolutno smo za prava žena, za zaštitu od nasilja i agresije, ali implementaciju rodne ideologije u sustav, kako je zamišljaju možemovci i slična ekipa, nećemo dopustiti', naglasio je. 'Što se tiče inicijative Filozofskog fakulteta, iza čega stoje aktivisti Možemo, dogovoreno je s našim koalicijskim partnerima da se implementacija takvih programa koji promoviraju rodnu ideologiju neće podržati', poručio je Penava u priopćenju.

Penava je u Vukovaru komentirao inicijativu Hrvatskih suverenista koji su u saborsku proceduru uputili zahtjev za deratifikacijom Istanbulske konvencije.

'Kada pogledate Zakon o grobljima ispast će da je Most preuzeo palicu, pa sad više nije Most nego u ovom slučaju Suverenisti. Mi šutimo i radimo. Radimo na izmjenama Zakona o grobljima s koalicijskim partnerima', kazao je Penava ta naglasio da je "palica je kod onoga tko je imao snage, hrabrosti i odgovornosti i preuzeo vlast u državi".

'Ovima drugima ostaje da se kite i unatoč našim pozivima da nam se pridruže da budemo još jači i držimo neke svjetonzorske linije, preostaje im jedino da kroz medije pričaju da nešto rade', kazao je ponovivši kako Domovinski pokret ostaje na već izrečenim stavovima oko Istanbulske konvencije.

'Dogovorili smo s koalicijskim partnerima da primjena Istanbulske konvencije u dijelu zaštite ženskih prva i borbe protiv nasilja treba u svakom segmentu ići na najjače, ali rodna ideologija neće proći. I to je ta priča', kazao je Penava u izjavi novinarima uoči početka ultramaratona Vukovar-Srebrenica.