... nije isto što i Pizza Verde ;). Ovo je pizza mame Vedrane koju hruskasmo na jednoj od najljepših splitskih terasa. Posebna je po tome što ju je radila jedna brižna mama, ali i po tome što ista umjesto rajčice koristi tapenadu od crnih maslina
Živjele mame! Uvijek nešto smućkaju, smisle, iskreiraju negdje u ilegali i samo se odjednom pojave s produktom, proizvodom, rješenjem.
Bez velike pompe, bez najave, bez histerije i bez potrebe da im se na učinjenom zahvaljuje do beskraja
Mmm kakav slasni slajs ;)
Ana i ja smo na prošlom, produženom vikendu kod prijateljice Ivane u Splitu s njeznimo mamicom uživale k'o tinejdžerice. Izlasci i brbljanja do zore, kupanje po cijeli dan i odmaranje na najudobnijim kaučima dok Vedre kuha i sprema svoje male, kuhinjske čarolije.
Probajte Pizzu Vedre s pastom/tapenadom od maslina umjesto šalše ili premaza od pomidora, stvarno je superukusna i inovativna ;)!
Recept je zapisan kako je Vedre govorila. E.
za tijesto
pola kila brašna (brašno za dizano tijesto)
1 svježi kvasac
malo soli
mrvicu šećera
oko 2 dcl vode s malo maslinovog ulja
Pustit' da kisne dok se ne digne2 puta
za nadjev
svježe crne masline
pasta od maslina
malo šunke, mozarelle, briea ili camemberta
svježi origano
Pokapat' s malo maslinovog ulja i stavit' u pećnicu na 200 C.
Kad se ispeče stavit' rikolu s malo naribanog parmezana, soli, papra imaslinovog ulja.
Brzo nestaje ta pizza ...
I za kraj stvar koju voli kćer Ivana :)