bez radnog odnosa

Plenković amenovao posebne savjetnike ministrice Blaženke Divjak

30.06.2017 u 21:29

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković suglasio se s imenovanjem dvoje novih savjetnika u Ministarstvu znanosti i obrazovanja: Tamara Perišin, redovita profesorica na zagrebačkom Pravnom fakultetu, postala je posebnom savjetnicom ministrice Blaženke Divjak za pravo, akademsku mobilnost i izvrsnost u EU-u, a Maro Alavanja posebnim savjetnikom ministrice za odnose s javnošću. Oboje su angažirani bez zasnivanja radnog odnosa, s tim da Perišin ministricu savjetuje besplatno, a Alavanja uz mjesečnu naknadu od 4.000 kuna

Prema službenoj biografiji, prof. dr. sc. Tamara Perišin diplomirala je cum laude na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, magistarski studij završila je na University of Oxford, a doktorirala je na zagrebačkom Pravnom fakultetu uz međunarodno povjerenstvo za obranu disertacije. Usavršavala se na cijelom nizu institucija: T.M.C Asser Instituut u Den Haagu, Georgetown University u Washingtonu D.C., University of Michigan, na Europskom sudu pravde, na Central European University u Budimpešti, na Max Planck institutu za komparativno javno pravo i međunarodno pravo u Heidelbergu te na Harvardu. 

Na Katedri za europsko javno pravo zagrebačkog Pravnog fakulteta nositeljica je Jean Monnet modula 'EU and WTO in a comparative perspective', a od 2009. do 2011. bila je prodekanica za međunarodnu suradnju. U pregovorima za članstvo RH u EU-u bila je članica Radne skupine za Poglavlje I - Slobodno kretanje roba.

Tamara Perišin u doba pregovora o članstvu RH u EU Autor: hrt

U uredništvu je časopisa 'Croatian Yearobook of European Law and Policy' i časopisa 'Zagrebačka pravna revija' te sudjeluje u pokretanju međunarodnog časopisa 'SEE Law Journal'. Autorica je brojnih znanstvenih članaka te znanstvene knjige 'Free Movement of Goods and Limits of Regulatory Autonomy in the EU and WTO'.

Stručnjak za digitalne komunikacije Maro Alavanja asistent je i diplomant odnosa s javnošću na Edward Bernays Visokoj školi za komunikacijski menadžment, u javnosti poznatiji kao voditelj odnosa s javnošću Hrvatske narodne stranke. Prethodno je surađivao i sa SDP-om, a u kampanji za parlamentarne izbore zbližio se s 'američkim PR magom' Alexom Braunom.

Prema biografiji na Linkedinu, s vremena na vrijeme piše gostujuće kolumne za portal Index.hr, a s kolegom Markom Bošcem kreator je Press Insightsa - prvog istraživanja u Hrvatskoj koje ispituje odnose novinara, medija i Vlade.

Bio je glasnogovornik Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola RH te predsjednik Studentskog zbora na Bernaysu.

Hokejom na ledu bavio se punih 12 godina, a 'ispušni ventili' su mu nogomet, trčanje i uživanje na glazbenim festivalima u Hrvatskoj i šire.