u koprivnici

Plenković: Hrvatska već ima porez na nekretnine, zovemo ga porez na kuće za odmor

10.09.2024 u 12:18

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je u utorak na konferenciji 'Hrvatska kakvu trebamo: Hrana kao geopolitičko i strateško pitanje' u Koprivnici u organizaciji Večernjeg lista, nakon čega je dao izjave za medije

Plenković je komentirao zabrinutost građana zbog očekivanog poskupljenja te je rekao da, što se tiče struje, dolazi do manjeg povećanja cijene od deset posto tijekom šest mjeseci, za što smatra da je 'nosivo'.

Kad je riječ o porezu na nekretnine, rekao je da je u izbornom i Vladinom programu rečeno da će se teret prebacivati s poreza na rad na porez na imovinu.

  • +7
Konferencija Hrvatska kakvu trebamo Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Hrvatska već ima porez na nekretnine, samo ga zovemo porez na kuće za odmor. Što je problem u hrvatskom društvu? Skupa je kupoprodajna cijena stanova i skupa je cijena najma. Kako ne bismo došli u situaciju da nam postane problematično priuštivo stanovanje, moramo mjerama koje će Vlada poduzimati stvarati ozračje koje će dovesti do smanjenja cijene kvadrata i cijene najma. Kako? Tako da imamo veću ponudu jer imamo oko 600.000 praznih stanova', rekao je Plenković i dodao da ta porezna reforma ide dalje te da će se ići i s daljnjim rasterećenjem poreza na dohodak.

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl

U odgovoru na novinarsko pitanje Plenković je rekao da će prezentacija poreza na nekretnine biti najkasnije sljedeći tjedan.