o vladajućoj koaliciji

Plenković: Parlamentarna većina može biti i 76, na to smo navikli

09.09.2024 u 12:31

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak obilazi Sisačko-moslavačku županiju, a tom je prilikom održao konferenciju za medije

'Što se tiče koalicije, ona je stabilna. Mi se ne miješamo u unutarstranačke izbore nijedne stranke. Pratimo situaciju, većina je stabilna. Može većina biti i 76, na to smo navikli', rekao je Plenković na pitanje o stabilnosti vladajuće koalicije zbog previranja u Domovinskom pokretu.

Rekao je da nije razgovarao s vodstvom Domovinskog pokreta, ali da je potpredsjednik Vlade Tomo Medved razgovarao s Marijem Radićem, bivšim potpredsjednikom DP-a, koji je nakon poraza na unutarstranačkim izborima izašao iz te stranke s dijelom članova.

Ilustrativna galerija/Andrej Plenković i ostali članovi dolaze na sjednicu Predsjedništva HDZ-a Izvor: Pixsell / Autor: Josip Mikacic/PIXSELL

'Koliko shvaćam, i oni će podržati Vladu, a to je najbitnije', rekao je Plenković.

'Razgovarat ćemo o tome, to u ovom trenutku nije ključna tema. Ključna je tema razbacivanje novca poreznih obveznika za obijesno korištenje vojnih helikoptera. Milanović rasipa novac da bi se iz komocije vozio helikopterom Hrvatske vojske', odgovorio je Plenković na pitanje hoće li se ići na promjene zakona kojima bi se smanjile ovlasti predsjednika RH vezane za vojsku, što je prethodno najavio ministar obrane Ivan Anušić. Plenković je dodao da mu nije jasno zašto se mediji bave njegovom vožnjom policijskim brodovima kad bi se, po njegovu mišljenju, trebali baviti Milanovićevim razbacivanjem novca.