splitsko-makarski nadbiskup

Plenković i Jandroković čestitali mons. Križiću na imenovanju

08.09.2023 u 17:18

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je u petak čestitku mons. Zdenku Križiću na imenovanju nadbiskupom Splitsko-makarske nadbiskupije zaželjevši mu u toj časnoj službi puno snage i uspjeha

''Preuzvišeni oče nadbiskupe, s iskrenom radošću Vam čestitam, uime Vlade Republike Hrvatske i u svoje osobno, na časnoj i odgovornoj službi koju Vam je povjerio Sveti Otac papa Franjo imenovavši Vas za splitsko-makarskog nadbiskupa", stoji u čestitki.

Želim Vam da ovu važnu i odgovornu službu pastira Splitsko-makarske nadbiskupije obnašate na zadovoljstvo svih vjernika koji su u Vama dobili iskrenog zagovornika i zaštitnika, stoji u premijerovoj čestitki.

"Vjerujem da ćete svojim predanim pastoralnim služenjem raditi na njihovoj dobrobiti i učvršćivanju vjere", dodao je premijer te mons. Križiću zaželio puno snage i uspjeha "u toj časnoj službi".

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković čestitao je u petak mons. Zdenku Križiću na imenovanju novim splitsko-makarskim nadbiskupom istaknuvši kako je novo poslanje dodatna potvrda Križićevog časnog i odgovornog služenja za dobro Crkve i hrvatskoga naroda.

"Preuzvišeni gospodine nadbiskupe, s osobitom sam radošću primio vijest da Vas je Sveti Otac imenovao splitsko-makarskim nadbiskupom, na čemu Vam od srca čestitam uime Hrvatskoga sabora i osobno. Sveti Otac povjerio Vam je vjerni splitsko-makarski puk i pastoralnu skrb nad njim. Novo poslanje dodatna je potvrda Vašeg predanog i istinskog svjedočenja vjere te časnog i odgovornog služenja za dobro Crkve i hrvatskoga naroda", napisao je Jandroković u čestitki.

Mons. Križiću zaželio je da to činiti s punim povjerenjem u Božju pomoć i uz zagovor sv. Dujma, zaštitnika Splitsko-makarske nadbiskupije.

"Uvjeren sam kako ćemo nastaviti kvalitetnu suradnju i dijalog na dobrobit svih hrvatskih građana", napisao je predsjednik Sabora u čestitki.

U nastavku Vašega poslanja, preuzvišeni gospodine nadbiskupe, dodao je Jandroković, neka Vas prati mir, dobro zdravlje te duhovna snaga na radost i dobrobit vjernika Splitsko-makarske nadbiskupije.