premijer u dubrovniku

Plenković: Želimo stupanj prosječne razvijenosti pomaknuti sa 76 na više od 80 posto

03.06.2024 u 15:30

Bionic
Reading

Andrej Plenković sudjelovao je na predstavljanju HDZ-ovih kandidata za europske izbore u Dubrovniku, nakon čega se obratio medijima

Plenković je na početku kazao tko je sve na listi te se pohvalio rezultatima svoje vlade. 'Osigurali smo ekonomski rast i zaštitili građane od kriza s kojima smo bili suočeni', poručio je.

'Što se tiče krajnjeg juga, najvažnija je odluka o izgradnji punog profila autoceste od Ploča do Dubrovnika. Što se tiče ostatka RH, puno je projekata. Uskoro ćemo ući u OECD i doći do zaokruživanja naših ciljeva. Naš je temeljni cilj da stupanj prosječne razvijenosti pomaknemo sa 76 na više od 80 posto', kazao je Plenković.

'Odradili smo kampanju na isti način kao parlamentarnu. Obišao sam s kandidatima sve gradove. Zaključujemo u srijedu s Krkom i Rijekom i završnim skupom u Zagrebu. S obzirom na limitirane okvire ove kampanje, i financijski, mislim da smo prisutni svugdje, i na plakatima i društvenim mrežama. Voljeli bismo da bude što veća participacija', rekao je Plenković.

'TikTok je jako dobar, meni je to bio osvježenje, pojavili smo se na radaru ljudi koji nas inače možda ne bi vidjeli, rekli bismo GG', kazao je Plenković.

'Ministar Primorac će dati cijelo izvješće, traju završne analize, jako je dobar odaziv', kazao je o izdanju trezorskih zapisa.