premijer u požegi

Plenković o pokretanju beatifikacije kardinala Kuharića: 'Sjajna poruka'

01.06.2024 u 12:45

Bionic
Reading

Na proslavi svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša rekao je da je Sveta Stolica odobrila pokretanje beatifikacije kardinala Franje Kuharića. Inače, prije 12 godina tadašnji zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić najavio je početak procesa beatifikacije kardinala Kuharića i rekao da su se stekli uvjeti, no proces je tada stao

O toj temi danas je govorio i premijer Andrej Plenković u Požegi, gdje se promoviraju HDZ-ovi kandidate na izborima za EU parlament.

'Ukoliko bi to na kraju rezultiralo beatifikacijom kardinala Franje Kuharića, zagrebačkog nadbiskupa, koji je zajedno s predsjednikom Tuđmanom u razdoblju 1989., 1990. i devedesetih godina predstavljao onaj ključni dvojac renesanse hrvatskog naroda u vremenu stvaranja suvremene samostalne i slobodne hrvatske države, onda mislim da je to jedna sjajna poruka, a vidjet ćemo koliko dugo i kako će se taj proces kasnije razvijati', rekao je Plenković, prenosi HRT.

U obraćanju novinarima, osvrnuo se na kampanju za izbore za EU parlament. Rekao je da je HDZ imao sjajan, velebni skup u Splitu s 3000 ljudi i Ursulom von der Leyen, a potom se obilaze sve županije.