BITKA ZA PANTOVČAK

Plenković otkrio tri ključna razloga snažne podrške HDZ-a Draganu Primorcu

31.07.2024 u 17:12

Bionic
Reading

Nakon što je Dragan Primorac objavom na YouTubeu najavio pohod na Pantovčak, održana je sjednica Predsjedništva HDZ-a na kojoj je donesena odluka o potpori kandidatu za predsjednika Hrvatske. Po završetku sjednice, premijer i predsjednik stranke Andrej Plenković stao je pred novinare

HDZ je donio odluku da će podržati Dubravku Šuicu za drugi mandat u Europskoj komisiji, kazao je prvo Plenković. Drugo, Dragan Primorac dobio je potporu za kandidaturu za predsjednika RH.

'Riječ je o čovjeku kojeg dobro poznamo, koji je bio član HDZ-a i Vlade u ranijim mandatima HDZ-a, Ugledan je, znanstvenik, liječnik, angažiran u mnogim područjima. Smatramo da ima sve kvalifikacije da dobije većinsku potporu hrvatskog naroda kako bi preuzeo dužnost predsjednika Republike', rekao je Plenković.

Tri su ključne točke ove potpore i suradnje, istaknuo je premijer.

  • +10
Dolazak članova HDZ-a na sjednicu Predsjedništva stranke Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

'Primorac ima snažan pobjednički mentalitet i visoki, sportski duh pobjednika. Bit će predsjednik koji će poštovati Ustav i vladavinu prava, koji će surađivati s državnim institucijama - potpuna suprotnost kršitelju Ustava Milanoviću', rekao je Plenković.

Potom, Primorac će pomoći Vladi u vođenju vanjske politike, kako bi Hrvatska bila čvrsto pozicionirana u zapadnom krugu, nastavio je Plenković, dodajući da se to odnosi i na osudu Rusije, za razliku od Milanovića. Treće, Primorac će biti predsjednik koji će vratiti uistinu normalnost u kulturni, civilizirani dijalog, kao 'potpuna suprotnost kršitelju Ustava koji je donio nered, divljaštvo, uvrede, difamacije'.

  • +5
Dragan Primorac Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Plenković je rekao da je Primorac spreman svoje veliki iskustvo staviti u funkciju predsjednika Republike. 'Jednoglasno smo ga i snažno podržali', naglasio je, dodajući da Primorac ima velike izglede s obzirom na ankete.

Odgovarajući na pitanje kako to da HDZ podržava nestranačkog kandidata, Plenković je kazao da on dijeli vrijednosti HDZ-a i sušta je suprotnost kršitelju Ustava.

Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regović / Pixsell

'Dat ćemo mu snažnu potporu, on će biti nadstranački kandidat', kazao je, dodajući da će se o tehničkim detaljima tek razgovarati, ali suradnja i podrška su jasni. HDZ će i financijski podržati Primorčevu kandidaturu, potvrdio je, ne precizirajući koliko će iznositi ta podrška.

Što se tiče Domovinskog pokreta, njihov stav bit će donesen u rujnu, nakon njihovih unutarstranačkih izbora, rekao je Plenković.

Podsjetimo, znanstvenik i bivši HDZ-ov ministar Dragan Primorac objavio je da će se kandidrati za predsjednika Republike Hrvatske.

'Hrvatska treba promjenu, Hrvatska može i zaslužuje bolje', rekao je Primorac u obraćanju na svom YouTube kanalu u srijedu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Dragan Primorac