pokušaj atentata

Bivši šef u SOA-i analizirao tko je zakazao: 'Pravi strijelac bi riješio Trumpa'

15.07.2024 u 10:48

Bionic
Reading

Više je nego očito da je obavještajna zajednica SAD-a zakazala, komentirao je atantat na američkog predsjedničkog kandidata i bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, stručnjak za sigurnost i bivši obavještajac Ante Letica

'Generalni zaključak je da je obavještajna zajednica SAD-a - to znači i FBI, i Secret Service, i državne i lokalne policije, i sve agencije koje se brinu za sigurnost bivšeg predsjednika, odnosno predsjedničkog kandidata - da su zakazali' rekao je Ante Letica gostujuću u HTV-om 'Studiju 4'.

Dodao je da je počinjen niz grešaka te da će svi oni koji su u lancu zapovijedanja i odgovornosti za sigurnost snositi posljedice nakon istrage.

Usprotivio se tvrdnji da se radi o neuspješnom atentatu, iako je Trump preživio.

'Ovo je atentat koji je izvršen. Samo srećom za Trumpa nisu nastupile fatalne posljedice, iako je bio vrlo blizu tog fatalnog ishoda', rekao je Letica.

Prema osiguranju je bio kritičan i vanjskopolitički komentator Tomislav Sunić, koji je rekao da je čelnica Tajne službe (Secret Service) Kimberly Cheatle dosta zakazala.

Usamljeni vukovi

Letica je ustvrdio da se najteže boriti protiv takozvanih usamljenih vukova.

'Pravi strijelac bi riješio Trumpa. Srećom, ovaj nije bio pravi strijelac, iako je uspio, ono što je evidentno, uspio je ispaliti osam metaka', dodao je.

Letica je među ostalim rekao da je Americi ima previše oružja te da se ljudi u posljednje vrijeme čak još više naoružavaju.

'Ta međusobna mržnja, podijeljenost, a svi imaju oružje, svi su naoružani, može dovesti do vrlo, vrlo teške situacije', rekao je Letica.

Dodao je da Ameriku, bez obzira na to tko pobijedi na izborima, čeka 'vrlo osjetljiv period u političkom i drugom životu'.