Pravomoćno osuđen

Policija uhitila Damira Škaru; odvjetnica: 'Čekali smo da dobijemo poziv'

04.10.2024 u 20:44

Bionic
Reading

Bivši boksač i bivši saborski zastupnik HDZ-a Damir Škaro (65) uhićen je i sproveden u zatvor u Remetincu

Škaro je, podsjetimo, pravomoćno osuđen za silovanje, a uhićen je zato što se u zadanom roku nije javio na odsluženje zatvorske kazne. Na odsluženje se trebao javiti do kraja rujna ove godine, piše Jutarnji list. Do kraja rujna trebao se sam javiti u zatvor zato što mu je odbijena molba za odgodu početka služenja kazne.

S obzirom na to da se nije sam javio u zatvor, sutkinja zagrebačkog Županijskog suda izdala je nalog policiji da ga uhiti i sprovede u zatvor da bi počeo služiti kaznu. Policija ga je našla na kućnoj adresi te ga odvela u Remetinec, gdje će u sljedećih mjesec dana biti odlučeno u kojoj će kaznionici odslužiti kaznu.

Škarina odvjetnica Sineva Vukušić za 24sata je ustvrdila da se Škaro htio sam javiti na odsluženje kazne, ali da je čekao poziv, koji nije dobio.

'Mi nismo dobili rješenje po žalbi kad mu je odbijena molba za odgodu jer je imao operaciju srca u devetom mjesecu. Čekali smo da dobijemo poziv, međutim nismo dobili poziv, pa su došli po njega. Sad ide normalno izdržavanje kazne. Ništa se spektakularno nije dogodilo. Nisam stigla razgovarati s njim, nema to razloga utjecati na bilo što. On bi se ionako sam javio, ali oni su došli prije i to vam je to', rekla je Vukušić.

  • +3
Ilustrativna galerija/Privođenje Damira Škare 2019. godine Izvor: Cropix / Autor: Srđan Vrančić

U travnju je Visoki kazneni sud potvrdio presudu zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci, prema kojoj je Škaro osuđen zbog kaznenog djela silovanja i spolnog uznemiravanja bivše djelatnice AK Siget. Osvajač brončane olimpijske medalje iz Seula 1988. tijekom lipnja i kolovoza 2019. zlostavljao je žrtvu u prostorijama AK Siget.

Osim kazne zatvora, Škari je sud odredio da plati 3878 eura sudskih troškova. Bivši šef AK Siget uhićen je na granici s BiH nakon što ga je žena koju je silovao prijavila policiji, a potom je odstupio sa svoje pozicije u tvrtki. Tijekom suđenja, koje je bilo zatvoreno za javnost, Škaro je demantirao optužbe koje su mu se stavljale na teret. Održano je ukupno 15 ročišta, tijekom kojih je vještačen i DNK s haljine žrtve. Tako je pronađen i DNK okrivljenika koji se nalazio i na gornjem obrubu i patentnom zatvaraču, ali i donjem obrubu haljine.