čudesna fotka

Požar kod Žrnovnice zaobišao samo jednu parcelu: vlasnik otkrio što je napravio

27.08.2024 u 23:12

Bionic
Reading

Udar munje u ponedjeljak izazvao je požar na brdu Markovača istočno od Žrnovnice.

'Zahvaljujući našim vatrogascima iz DVD-a Žrnovnica, cili zaseok Barbarići sinoć je vrhunski obranjen od ovog požara. Njima i svim ostalim vatrogascima koji su bili na terenu veliko hvala'.

Napisao je to na svojem Facebook profilu mladi žrnovnički IT-ovac Niko Barbarić, vlasnik jedine parcele koja je ostala netaknuta u sinoćnjem požaru na Vilaru, odnosno brdu Markovača, koje se nalazi na potezu od Žrnovnice do Srinjina.

Niko je priložio i čudesnu fotografiju sačuvane parcele na kojoj se nalazi kamp-kućica u kojoj drži opremu za pčelarstvo, piše Slobodna Dalmacija. Slično je bilo i nakon katastrofalnog požara 2017. godine kada je također kućica koju je održavao s ocem ostala netaknuta. Tajna je u tome da revno kose svoj posjed.

'Priča je u principu ista, ja sam nastavio ono što smo nas dvojica radili i tada – parcela je stalno košena, a i par metara susjedno od nje kako bi sve bilo maksimalno čisto i uredno. Nikša nas je napustio 2020., a ja sam nastavio održavati taj maslinik, koji je bio i stacionar za pčele. Bavim se IT-om, imam tvrtku pa se nisam stigao baviti time kako spada, jer količina posla na taj broj košnica nije na razini hobija, nego se treba ozbiljnije posvetiti, a za to jednostavno nisam imao vremena. Svu sam opremu sačuvao, pa kad bude vremena, vraćam se pčelarstvu', kazao je Niko za Slobodnu.