CURE STRAVIČNI DETALJI

Ubojica iz BiH danima se medijima žalio na mobing, za vrijeme masakra u školi bilo i djece

21.08.2024 u 11:32

Bionic
Reading

Tri osobe su ubijene, a jedna teško ozlijeđena u pucnjavi u srednjoj školi u Sanskom Mostu u BiH

Kako neslužbeno doznaje Dnevni avaz, ubojica je domar škole, a pucajući iz automatske puške ubio je ravnatelja, profesoricu i tajnicu. Portal također navodi da je jedna osoba teško ranjena, a riječ je o napadaču koji si je pokušao presuditi nakon napada. U službenoj izjavi Avazu, glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona Adnan Beganović rekao je da je N. N. muškarac upotrebom vatrenog automatskog oružja ubio tri zaposlenika škole, a da je nakon toga najvjerojatnije pokušao sam sebi presuditi te je uslijed toga zadobio teške tjelesne ozljede. Prebačen je u Sveučilišno-klinički centar u Banju Luku. Iz bolnice su za Nezavisne novine rekli da je pacijent dovezen s prostrijelnom ranom prsnog koša, ali u svjesnom stanju.

'Dovezen je u Sveučilišni centar s prostrijelnom ranom prsnog koša. Pacijent je svjestan i trenutno su dijagnostičke procedure u tijeku te je planiran operativni zahvat', izvijestili su iz bolnice, a navode da su daljnje prognoze u ovom slučaju preuranjene.

Oslobođenje piše da se pucnjava dogodila u gimnaziji te da su tri osobe ubijene, a da je jedna teže ozlijeđena. Tu im je informaciju također potvrdio glasnogovornik Beganović.

'Za sada mogu potvrditi da je došlo do upotrebe vatrenog oružja u gimnaziji te da su tri osobe poginule i da je jedna teže ozlijeđena. Svi ostali detalji bit će poznati nakon obavljenog očevida', rekao je Beganović za Oslobođenje. Portal neslužbeno doznaje da je pomoćni radnik u gimnaziji upao na sastanak profesora i otvorio vatru na njih.

Prema neslužbenim informacijama koje prenose BiH mediji, ubojica nije nasumce pucao po školi, nego je tražio određene osobe koje je zatim ubijao. Drugi pomoćni radnik nazočio je ubojstvu ravnatelja škole, koji je ubijen u svom kabinetu, pa je za Nezavisne novine ispričao kako se to odvijalo.

'Bio je zaista stravičan prizor, jer je u direktora pucao i ranio ga. Pritrčao sam da mu pomognem, ali me je u tom trenutku odgurnuo i ispalio još nekoliko metaka u njega', ispričao je očevidac za Nezavisne novine.

U trenutku kada je počinjen zločin, u školi je bilo učenika, no nitko od njih nije ozlijeđen, potvrdili su tijekom dana lokalni dužnosnici.

Kako je ranije neslužbeno saznao portal Vijesti.ba, u trenutku pucnjave učenici su navodno iskočili kroz prozore i udaljili se od škole.

Ahmed Kozlica, ravnatelj uprave policije MUP-a Unsko-sanske županije kazao je novinarima kako je manji broj učenika bio u školi jer su tamo u tijeku popravni ispiti.

Pojasnio je kako se školski kompleks sastoji od dvije spojene zasebne zgrade pa su učenici mogli proći iz jedne u drugu i tako vjerojatno potražiti zaklon kada su čuli pucnjavu.

O motivu se još uvijek nagađa, ali BiH mediji pišu da je ubojica od ranije bio u sukobu s troje ubijenih, vezano za disciplinske mjere koje su protiv njega izrečene zbog neizvršavanja radnih zadataka. Navodno im je prije i prijetio jer su oni bili odgovorni za izrečene mu sankcije. Ubojica, koji je bio sudionik rata u BiH tijekom 1990-ih, u nekoliko se navrata žalio lokalnim novinarima da je na radnom mjestu izložen mobingu.