N/A

Quiche od lososa i poriluka

30.11.2009 u 12:08

Bionic
Reading

Quiche od lososa i poriluka

SASTOJCI:

4 veća poriluka
50 g maslaca
500 g fileta lososa, bez kože
vezica svježeg kopra, nasjeckanog
1 žličica naribane korice limete
1 ½ žličice krupne soli
papar
3 jaja
250 ml mlijeka
125 ml slatkog vrhnja ili milerama
3 žlice naribanog sira, provolone ili gruyere
500 g lisnatog tijesta, odmrznutog

PRIPREMA:

Narežite svijetli dio poriluka na tanke ploške i pirjajte ga na maslacu, posoljenog, dok ne omekša, oko 15 minuta. Razrežite losos na ploške debele oko 1 cm, posolite i pomiješajte ga u posudi s porilukom, koprom, koricom limete, solju i paprom.
U drugoj posudi izmiješajte jaja, sir, mlijeko i vrhnje. Posolite i popaprite.
Zagrijte pećnicu na 180°C i rešetku stavite u donju trećinu pećnice, na program za pizzu.
Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto tanko i obložite njime kalup za pitu ili tortu.
Rasporedite nadjev od poriluka i lososa po tijestu. Prelijte smjesom od jaja i mlijeka i presavinite rubove tijesta prema unutra po nadjevu. Premažite ih razmućenim jajem i pecite oko 45 minuta, da se nadjev stisne, a tijesto dobije zlatnu boju.