Crno na bijelo

Radić o plakatu stranke i hoće li podržati Plenkovićevu Vladu

10.09.2024 u 22:34

Bionic
Reading

Diljem Hrvatske osvanuli su plakati s jednostavnom porukom "Crno na bijelo". Crno-bijeli jumbo plakati iznenadili su građane od Osijeka i Zagreba do dalmatinskih gradova, a riječ je o kampanji stranke u nastanku. Osnivaju je donedavni članovi Domovinskog pokreta koji su tu stranku napustili nakon pobjede Ivana Penave na nedavnim unutarstranačkim izborima

Iza nove parlamentarne stranke stoji Mario Radić, bivši Penavin zamjenik u Domovinskom pokretu.

SUpitan što znači slogan nove stranke je "Crno na bijelo". reako je za RTL Danas da to znači otisak u vremenu Hrvata, crno na bijelo.

'Prvi neki otisak Hrvata u vremenu je Bašćanska ploča ili neko pismo. Nakon toga imamo neki vremenski odmak pa imamo Ivana Vučetića koji je izmislio otisak prsta crno na bijelo, a mi danas otključavamo svoje mobitele otiskom prsta. Crno na bijelo je nekakav način da pređemo sa riječi na konkretna djela0, kazao je Radić.

Dodao je da ime stranke još nisu izbrusili do kraja. Upita hoće li podržati Vladu naveo je bio u pregovaračkom timu i da zna što smo pregovarali. 

'Na koji način smo neke dokumente koji smo potpisali zajedničke, u kojem smjeru će ići ova Vlada. Andrej Plenković je rekao odmah nakon toga da su hrvatski birači i glasači odlučili ovog puta da brod na kojem je hrvatska Vlada skrene malo udesno i rekao da treba poštivati volju birača. Ja s tim slažem apsolutno. Međutim, provedba toga tog dokumenta nije se pokazala najboljom i glasači koji su glasali za nas ne vide da smo skrenuli taj brod udesno. Štoviše, rekao bih da je ostalo na istom kursu, što oni kažu politika kontinuiteta. Možda je malo čak i skrenuo na drugu stranu. Mi ćemo pokušati taj brod ispraviti na onome što smo dogovorili dosad', rekao je Radić.

Istaknuo je da o foteljama nisu razgovarali.