NOVI PROSVJED

Radnici HŽ Carga na Markovom trgu

27.02.2014 u 14:51

  • +21

Prosvjed radnika HŽ Carga

Izvor: Cropix / Autor: Dragan Matic / CROPIX

Bionic
Reading

Oko 500 radnika HŽ Carga prosvjedovali su na Trgu Svetoga Marka tražeći da Uprava HŽ Carga povuče Pravilnik o organizaciji kojim se 804 radnika proglašava tehnološkim viškom

Prosvjed radnika HŽ Carga započeo je u 10,30 okupljanjem radnika na zagrebačkom Glavnom kolodvoru. Potom se kolona prosvjednika uputila prema prema sjedištu Uprave HŽ Carga na Trgu Kralja Tomislava 11, a nakon toga se nastavila kretati prema Trgu sv. Marka gdje je održan glavni prosvjed.

Kako ističu organizatori, prosvjed će se održati jer nije zaustavljen ustrojbeni i pravni kaos u troškovima, planovima i upravljanju poslovima i imovinom HŽ Carga. Također, tvrde sindikati, i zbog toga jer je novim Pravilnikom o organizaciji HŽ Carga grubo narušen tehnološki proces rada, sigurnost prometa i isplativost prijevoza.

Sindikati navode i da se kroz program mjera predstavljenih Vladi kroz novi Kolektivni ugovor i Pravilnik o organizaciji nude sješenja koja nisu cjelovita, te koja ni kratkoročno ni dugoročno ne mogu poboljšati položaj društva HŽ Carga.