Harry Kazianis

Ratni stručnjak: Ne pobijedi li u sljedećih 60 dana, Putin će biti u velikom problemu

01.09.2022 u 09:55

Bionic
Reading

Stručnjak za ratnu strategiju Harry Kazianis upozorio je da će ekonomske sankcije koje je Zapad uveo Rusiji zbog invazije na Ukrajinu dramatično naštetiti Rusiji

Ratni stručnjak Harry Kazianis rekao je da će se ruski režim i ruski predsjednik Vladimir Putin naći u problemu ako ne dobije rat u sljedećih 60 dana, donosi N1.

Kazianis je objasnio da će europski plan da preusmjeri svoje oslanjanje na rusku naftu i plin imati ozbiljan utjecaj na rusko gospodarstvo, koje je “već u ekonomskoj depresiji”.

Kazianis smatra da je Putin povjerovao vlastitoj propagandnoj mašineriji, što se dogodilo mnogim diktatorima kroz povijest.

“Mislio da je će pobijediti u Ukrajini, zauzeti Kijev u roku od 48 sati, uspostaviti vlastitu vladu i da Zapad neće moći učiniti ništa po tom pitanju. Ali sada je to propalo, a u sljedećih nekoliko mjeseci te će se ekonomske sankcije dramatično osjetiti”, kazao je Kazianis, dodajući da da se Europa u sljedećim godinama doista može prestati oslanjati na ruski plin i naftu.

  • +21
Rat u Ukrajini Izvor: EPA / Autor: SERGEY DOLZHENKO

“Kad se to dogodi, Rusija Kini i drugim kupcima može slati samo određeni dio nafte. Nakon toga, rusko gospodarstvo će biti u zastoju”, dodao je.

Ističe da je Rusija već sada u gospodarskoj depresiji. “To će se samo pogoršavati tijekom mjeseci i godina koje dolaze, tako da je Putin stvarno u egzistencijalnoj situaciji u kojoj mora pokušati dobiti ovaj rat u sljedećih 60 dana.”