zagrebački slučaj

Roditelji odlučili: Djeca ni sutra neće ići u školu zbog problematičnog dječaka

27.10.2024 u 14:38

Bionic
Reading

Roditelji djece koja u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi idu u razred s problematičnim dječakom odlučili su da njihova djeca i dalje neće dolaziti na nastavu

'Naša djeca ni sutra neće doći na nastavu', odlučili su roditelji jedne zagrebačke škole u kou se prebacio devetogodišnji dječak problematičnog ponašanja. Djeca iz ostalih razreda, čiji su roditelji u znak podrške također odlučili da im djeca neće ići u školu, vraćaju se na nastavu, doznaju 24 sata.

Tako se nastavlja bojkot nastave ne riješi slučaj problematičnog učenika četvrtog razreda. Roditelji nisu bili zadovoljni nakon prošlotjednog sastanka u školi, a ne vrate li se učenici na nastavu u ponedjeljak, roditeljima istječe mogućnost pravdanja njihovih izostanaka do tri dana, a pitanje je što će nakon toga.

Dječak je iskazivao agresivno ponašanje prema vršnjacima, što je dovelo do toga da je premješten iz nekoliko škola. Zbog njegove prisutnosti i ponašanja, roditelji su odlučili povući svoju djecu s nastave, ističući da se problem ne rješava unatoč upozorenjima i obećanjima stručnih službi i ravnateljstva škole.

Ministarstvo obrazovanja izvijestilo je u petak da je daljnje postupanje u slučaju problematičnog dječaka na Gradu Zagrebu, a gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je da se razgovori nastavljaju i da je Grad na raspolaganju u rješavanju situacije sa državnim institucijama.

  • +4
Nastavlja se bojkot nastave u zagrebačkoj školi Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL