UKRAJINSKI NAPAD

Dramatične snimke s Krima, troje ubijenih, ima i djece. Rusija: Bit će odmazde

23.06.2024 u 17:34

Bionic
Reading

Rusko ministarstvo obrane optužilo je Sjedinjene Države da su odgovorne za nedjeljni raketni napad na civile u gradu Sevastopolju na Krimu, poluotoku koji je Rusija anektirala 2014., jer je navodno izveden projektilima ATACMS, koje je Washington isporučio Kijevu.

"Odgovornost za namjerno izveden raketni napad na civile u Sevastopolju, krimskome gradu, prvenstveno je na Washingtonu, koji je isporučio to oružje Ukrajini", ali i na vlastima u Kijevu, stoji u priopćenju ministarstva. "No takve akcije neće ostati bez odgovora", dodao je.

U tom su raketnom napadu na Sevastopolj smrtno stradale tri osobe, među kojima i dvoje djece, a oko stotinu ih je ranjeno, rekao je lokalni guverner Mihail Razvojajev, kojega je postavila Moskva.

Po mrežama se šire dramatične snimke napada, na kojoj se vide krhotine raketa koje padaju na plažu.

U travnju je Washington objavio da je u Ukrajinu poslao projektile ATACMS. Kijev ih je dugo tražio od Zapada da bi mogao izvoditi napade i dalje iza crte bojišnice.

Ukrajina je u listopadu prvi put upotrijebila američke rakete ATACMS protiv Rusije, no ove koje su joj nedavno poslane imaju veći domet - i do 300 km.

Ukrajinske vlasti još nisu komentirale napad na ciljeve u Sevastopolju.

sve osim nogometa

Učitavanje...