BLIZU MOSKVE

Ruski specijalci na prepad uhvatili pripadnike ISIL-a i sve snimili

18.02.2016 u 22:52

Bionic
Reading

Ruska Federalna služba sigurnosti (FSB) uhitila je u Moskvi četrnaestočlanu međunarodnu zločinačku organizaciju koja se sumnjiči za krivotvorenje dokumenata za militante tzv. Islamske države

Prema podacima FSB-a, tijekom specijalne operacije s pripadnicima ruskog MUP–a otkriveno je međunarodno zločinačko organizacija čiji klijenti su bili građani Rusije i drugih zemalja Zajednice nezavisnih država koji su s krivotvorenim dokumentima nakanili otputovati u Siriju i boriti se na strani ISIL-a


Jedan dio falsificiranih dokumenata skupina je izrađivala za osobe koje su namjeravale izvoditi terorističke napade diljem Rusije. Treći pak dio dokumenata skupina je izrađivala za obične nelegalne emigrante.
Tijekom akcije zaplijenjen je veliki broj dokaznog materijala poput strojeva za izradu dokumenata, formulara, biljega te ekstremističke literature.

Federalna služba sigurnosti je uhićene privela još prije nekoliko tjedana, a vijest o uhićenju objavljena je tek nakon što je tajna policija bila uvjerena kako su uhićeni svi pripadnici skupine. Za vrijeme akcije tajna policija koristila je posebne komunikacijske alate i računalni softver koji onemogućuje skrivanje i brisanje podataka i razmjene dopisa putem interneta.