PUKLA LJUBAV

Ruža Tomašić neće podržati Kolindu Grabar-Kitarović, a koga će onda? 'Ne znamo je li Škoro ozbiljan...'

09.06.2019 u 13:09

Bionic
Reading

Predsjedništvo Hrvatske konzervativne stranke, čija je politička zvijezda Ruža Tomašić nedavno ostvarila trijumf na izborima za Europski parlament, usvojilo je zaključak da na predsjedničkim izborima neće podržati Kolindu Grabar-Kitarović

Ovo izvještava Novi list, koji prenosi riječi predsjednika stranke i vukovarskog dogradonačelnika Marijana Pavličeka kako je takva odluka donesena zbog toga što se predsjednica posljednjim izjavama 'pozicionirala na lijevom centru'.

'Kad su braniteljske udruge organizirale prosvjed povodom dolaska u Hrvatsku Aleksandra Vučića, predsjednica Republike je njih nazvala marginalnim društvenim skupinama. Nadalje, Kolinda Grabar-Kitarović nije se na jasan način očitovala o Istanbulskoj konvenciji, niti u jednom trenutku ona nije decidirano rekla je li protiv ili za taj međunarodni dokument. U istoj rečenici predsjednica je bila i za i protiv Istanbulske konvencije. Mi se ne možemo složiti s takvim pristupom', rekao je Pavliček.

  • +9
Izborni stožer Hrvatskih suverenista Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas / CROPIX

Sama Ruža Tomašić rekla je Novom listu kako je ranije podržavala Grabar-Kitarović, ali predsjednica je zatim 'lutala lijevo - desno'.

'U politici se čovjek mora za nešto odlučiti i to čvrsto braniti, jer u suprotnom je u opasnosti da izgubi i lijeve i desne. Uzmite za primjer mene, neki me hrvatski građani vole, neki ne, ali ja sam ustrajna u svojim stavovima', kaže Tomašić.

Dodaje kako svojeg favorita za predsjedničke izbore nema jer još ne zna ni razmišlja li uopće Miroslav Škoro ozbiljno o kandidaturi.

Za Kolindu Grabar-Kitarović ovo je prilično neugodna situacija, budući da Ruža Tomašić ima značajan utjecaj na desni dio biračkog tijela, a u kampanji za izbore za predsjednika 2014. nedvosmisleno ju je podržavala, podsjeća list.