milanović potpisao

Sada i službeno: Markić imenovan vršiteljem dužnosti šefa SOA-e do kraja kolovoza

03.07.2024 u 16:02

Bionic
Reading

Predsjednik Zoran Milanović potpisao je danas Rješenje o imenovanju vršitelja dužnosti ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije kojim se Daniel Markić imenuje vršiteljem dužnosti ravnatelja SOA-e u razdoblju od 6. srpnja do 31. kolovoza 2024., priopćeno je iz Ureda predsjednika

Markić kao vršitelj dužnosti dogovoren je od strane Banskih dvora i Ureda pedsjednika, i na dužnosti će biti do kraja kolovoza jer u rujnu odlazi na novu funkciju, te će postati šef Obavještajno analitičkog centra EU-a.

Iz Ureda predsjednika priopćili su i da je Milanović danas potpisao Prijedlog kandidata za zamjenika ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije kojim se utvrđuje da je Hrvoje Omrčanin kandidat za zamjenika ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije.

S Panotvčaka podsjećaju da je, nakon što mu je istekao mandat ravnatelja SOA-e, Daniel Markić imenovan vršiteljem dužnosti ravnatelja SOA-e s danom 6. svibnja 2024. do imenovanja ravnatelja, a najduže na rok od dva mjeseca. SOA do sada nije imala zamjenika ravnatelja iako je Zakonom o sigurnosno-obavještajnom sustavu Republike Hrvatske dužnost zamjenika ravnatelja predviđena. Predsjednik Milanović smatrao je nužnim  imenovati i zamjenika ravnatelja SOA-e te je inzistirao na tome.

Nakon što Markić ode u europske institucije, Vlada i predsjednik morat će ponovno postići dogovor o čelniku SOA-e.