oglasio se i ministar

Sada već bivši šef Hrvatskih cesta objasnio zašto je podnio ostavku

22.08.2024 u 17:03

Bionic
Reading

Mnoge je iznenadila vijest da je Josip Škorić, predsjednik uprave Hrvatskih cesta (HC) podnio ostavku na tu dužnost, a sada je pojasnio zašto se odlučio na taj korak

Škorić je, potvrđeno je ranije iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, podnio ostavku iz osobnih razloga.

'Kad negdje provedeš toliko godina, onda svakako to nije laka odluka, no nikako nije ishitrena. Više puta sam proteklih godinu dana razgovarao na tu temu, a još u svibnju sam i službeno obavijestio ministra da namjeravam ići.

Ponosan sam na sve projekte koje smo proveli u ime Vlade RH, a koji su unaprijedili život građanima. Neki od njih će ostati upisani u povijest. Tvrtka je posložena i stabilna. Pred Hrvatskim cestama su novi veliki projekti i vjerujem da je sad najbolje vrijeme za nove snage', stoji u Škorićevoj izjavi koja je medijima dostavljena iz HC-a.

Odlazak prvog čovjeka Hrvatskih cesta za Večernji list komentirao je i resorni ministar Oleg Butković.

'Kao prvo, poštujem njegovu odluku, i sam je rekao kako ju je podnio iz osobnih razloga pa u to ne bih ulazio. Činjenica je da mi je u nekoliko navrata nagovijestio kako želi otići, prvi put koncem prošle godine, da bi krajem svibnja stavio mandat na raspolaganje, a sada i podnio ostavku. Nema se tu što dodati. U njegovom mandatu su realizirani veliki projekti i ja mu želim sreću dalje', rekao je Butković.

Na upit je li ga pokušavao odgovoriti od odlaska, kazao je kako u početku jest, ali kasnije je uvidio kako Škorić inzistira na svojoj odluci.

  • +6
Josip Škorić Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Dok Vlada ne predloži skupštini društva imenovanje novog predsjednika uprave, Hrvatske ceste će redovno funkcionirati, s obzirom da društvo ima dva člana uprave koja ga zajedno zastupaju, napominju iz resornog ministarstva. Članovi Uprave HC-a su Alen Leverić i Željana Šikić.

Škorić je u HC-u od 2005., a predsjednik Uprave HC-a bio je od listopada 2017. godine.