demantira bivšeg šefa

Saucha: Bernardić je znao kako ću glasati, nije me nešto nagovarao

05.05.2017 u 08:27

Bionic
Reading

Nije točno da nitko iz SDP-a nije sa mnom bio u kontaktu. Ja sam se u srijedu čuo s predsjednikom stranke Davorom Bernardićem, tvrdi Tomislav Saucha, čiji je glas bio presudan za opstanak ministra Zdravka Marića i odlazak Bože Petrova

On je znao kako ću glasati. Najprije me zvao Arsen Bauk, ali se njemu nisam javio. Ali kada sam vidio Berinu izjavu da će biti jako sumnjivo ako se ne pojavim na glasanju, nazvao sam ga i pitao kakva mu je to izjava.

Odgovorio je da su ga novinari zaskočili i da je to malo nespretno ispalo, rekao je za Jutarnji list, jučer nakon dana provedenog u Saboru Tomislav Saucha, čiji je glas presudio da se ne uspije izglasati nepovjerenje ministru financija Zdravku Mariću, a da Vlada preživi.

Saucha tvrdi kako ga nitko iz HDZ-a na to nije nagovarao, a jedini pritisak kojemu je bio izložen bio je iz SDP-a. Također navodi kako je svjestan percepcije koja o njemu vlada i da svi misle da mu je HDZ obećao pomoć u obrani od USKOK-ove optužbe da je kao predstojnik Ureda premijera u vrijeme Vlade Zorana Milanovića lažirao dnevnice i potkradao državnu blagajnu.

Cijeli razgovor s Tomislavom Sauchom možete pročitati ovdje.