VAŽNE ODLUKE

SDP-ovci se okupljaju na Iblerovom trgu

Bionic
Reading

Sjednica Glavnog odbora SDP-a na kojoj će članovi stranke formalno podržati kandidaturu Ive Josipovića za predsjednika Republike održat će se danas u stranačkom sjedištu na Iblerovom trgu s početkom u 10.30 sati. SDP-ovci bi trebali prihvatiti i deset koordinatora izbornih jedinica, čija je zadaća pripremiti SDP za sljedeće parlamentarne izbore koji će biti održani potkraj 2015.

Nakon što je Predsjedništvo SDP-a prihvatilo prijedlog Zorana Milanovića oko imenovanja koordinatora koji bi stranku trebali pripremiti za sljedeće parlamentarne izbore, tu odluku danas treba potvrditi i Glavni odbor.

Koordinator prve izborne jedinice bit će predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić, a u drugoj predsjednik Bjelovarsko-bilogorskog SDP-a Vedran Babić. Šef SDPa u Varaždinskoj županiji Mario Habek bit će koordinator treće, a četvrte predsjednik SDP-a u Osječko-baranjskoj županiji Domagoj Hajduković. Kooridnator pete izborne jedinice gradonačelnik je Požege Zdravko Ronko, šeste bivši ministar zdravlja Rajko Ostojić. Sedmu će koordinirati Damir Mateljan iz karlovačkog SDP-a, osmu bivši ministar obrazovanja Željko Jovanović, a devetu i desetu načelnik Općine Tisno Ivan Klarin te Darko Parić iz Splita.

Novi kriterij imenovanja koordinatora zaduženih za pripremu stranke za parlamentarne izbore isključio je ministre, ali i župane i gradonačelnike velikih gradova.

Inače, ovo je prva sjednica Glavnog odbora SDP-a nakon one žestoke u lipnju kada je iz stranke isključen bivši ministar financija Slavko Linić