UGODNO DRUŽENJE U OKOLICI ZAGREBA

SDP-u prijeti bankrot zbog Bandića, a Bernardić s njim na rođendanskoj zabavi

07.02.2018 u 22:26

Bionic
Reading

Iako SDP-u zbog dugova za kampanju Milana Bandića iz 2009. prijeti ovrha od oko devet milijuna kuna, aktualni šef stranke Davor Bernardić u utorak navečer ugodno se zabavljalo u društvu tog istog Milana Bandića na jednoj rođendanskoj zabavi

Bandić i Bernardić bili su na proslavi 40. rođendana Dalibora Bastaleca, koji im je, prema informacijama portala prigorski.hr koji je i objavio fotografiju, zajednički prijatelj.

Slavljenik je predsjednik zelinskog ogranka Bandićeve Stranke rada i solidarnosti.

Podsjetimo, odlukom Visokog trgovačkog suda SDP je dužan platiti oko 9,5 milijuna kuna zbog duga prema Televiziji Sljeme. Riječ je o dugu za zakup medijskog prostora i za plaćanje reklama u drugom krugu Bandićeve utrke za gradonačelnika 2009. Bandić je tada, podsjetimo, bio kandidat SDP-a.

Kampanju je medijski osmišljavala tvrtka Designsystem Borisa Maleševića, koji je bio dugogodišnji suradnik SDP-a. Narudžbu i zakup spotova ona je pak povjerila tvrtki Advans, a na kraju je plaćanje preuzela Televizija Sljeme. Televizija Slobodana Ljubičića je ugovorom iz lipnja 2009. godine preuzela podmirivanje dugova za kampanju, a istodobno je potpisan ugovor o cesiji između Designsystema, Televizije Sljeme i zagrebačke organizacije SDP-a, kojim se trošak kampanje prebacuje na SDP Zagreb. Ugovor o cesiji potpisala je u ime SDP-a Jelena Pavičić Vukičević, tadašnja tajnica stranačke organizacije. No iz SDP-u su na sudu tvrdili da ona uopće nije imala ovlasti za davanje potpisa.

  • +51
Sva lica Davora Bernardića Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić

Stoga se u SDP-u govori i o opcijama eventualnog dizanja kaznene prijave protiv Jelene Pavičić Vukičević, ali i eventualnog alarmiranja DORH-a zbog nesrazmjera duga i financijskog izvještaja iz Bandićeve kampanje.

Jutarnji list doznaje kako je dio tog novca otišao i za kampanju liste za Zagrebačku skupštinu čiji je nositelj bio tadašnji šef SDP-a Zoran Milanović.

  • +24
Bandić i Milanović Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL