NOVE OPTUŽBE

Šefica Plitvica spava u luksuznom apartmanu i naručuje skupo cvijeće

25.03.2013 u 11:25

Bionic
Reading

Nakon afere s pokušajem kupnje terenca vrijednog nekoliko stotina tisuća kuna ravnateljica Nacionalnog parka Plitvička jezera Lidija Bertović opet je prozvana zbog luksuza na račun ustanove kojom upravlja osam mjeseci, piše Jutarnji list

U anonimnom pismu koje je stiglo na adrese nekih medija ravnateljicu se optužuje da 'živi na visokoj nozi na račun Plitvica, da spava u predsjedničkom apartmanu koji preuređuju zagrebački projektanti i arhitekti koji nisu izabrani javnim natječajem, koji jedu i piju na račun Parka - samo zato što joj dosadašnja količina luksuza nije bila dovoljna', javlja Jutarnji list.

Anonimac optužuje ravnateljicu Bertović i da tri puta tjedno naručuje skupo cvijeće za apartman i ured, ali i da se njen veš svakodnevno pere i pegla u Plitvicama.

'Ima li bahatosti i rasipništvu kraja?', pita se autor ovih optužbi.

Ravnateljica Bertović ne negira to da spava u hotelu u Nacionalnom parku, no ne smatra to spornim s obzirom da joj prema ugovoru Park tijekom radnog tjedna mora osigurati smještaj.

'Spomenuti apartman u kojem trenutno boravim ne izdaje se gostima zbog tehničkih problema (prokišnjavanje krova i dugogodišnji problemi s odvodnjom u tom krilu hotela), a moj boravak je uredno evidentiran. Apartman se nalazi u hotelu s dvije zvjezdice, a za renoviranje soba osigurana su sredstva te se obnova vrši sukladno godišnjem planu obnove. Za većinu radova angažirana je tehnička služba Parka, stoga nije ni trebalo provoditi javno nadmetanje', rekla je Bertović

Što se pak tiče pranja i peglanja odjeće, Bertović pojašnjava da na to pravo imaju svi zaposleni, dok cvijeće iz Zagreba naručuje kad prima delegacije ili za prigodne ugostiteljske ponude poput Valentinova, Dana žena i Uskrsa, i to zato što je lokalna ponuda oskudna.

Iako su optužbe na njen račun anonimne, ravnateljica Bertović sumnja da iza njih stoji bivši ravnatelj i njen dojučerašnji savjetnik Branislav Šutić (HDZ), bliski stranački suradnik Darka Milinovića.

Šutić je, piše Jutarnji list, dobio otkaz jer se nije pojavljivao na poslu, ravnateljici nije udijelio nijedan savjet, a zadnji dan na mjestu ravnatelja, dodaje Bertović, službenom karticom kupio je namještaj vrijedan 80.000 kuna da bi uredio dvadeset kvadrata savjetničkog ureda.