predsjednički izbori

Selak Raspudić: Milanović moli Boga da Primorac uđe u drugi krug

09.09.2024 u 21:44

Bionic
Reading

Kandidatkinja za predsjednicu Marija Selak Raspudić u razgovoru za Dnevnik Nove TV otkrila koji su joj aduti na predsjedničkim izborima i što misli o predsjedniku Zoranu Milanoviću

Marija Selak Raspudić dobila je potporu nekadašnjeg idera HSLS-a Dražena Budiše, u razgovoru za Novu TV je kazala kako ju je to iznenadilo.

'Ugodno me iznenadio svojom podrškom. Računam i na podršku onih koji će prepoznati moju kandidaturu kao kandidaturu autentične nestranačke osobe koja nije politički konformist kao aktualni predsjednik Milanović. Znamo što je bilo na izborima, govorio je o osedlavanju konja, a onda je sam ostao u konjušnici. Pitam se kakva je to poruka građanima", kazala je Selak Raspudić.

Kazala je da je to, što se Zoran Milanović i HDZ ponašaju kao da ona ne postoji, politička taktika.

"Oni se međusobno omogućuju. Ono što im doista smeta je stvarna promjena. A poznato je i da Dragan Primorac ne može pobijediti Milanovića, stoga on moli Boga da Primorac uđe u drugi krug."

Navela je kako bi u slučaju pobjede na izborima njezin prvi vanjskopolitički potez bio podrška jednakopravnosti Hrvata u BiH.

"U ključnim trenucima Milanović na samitu NATO-a nije učinio ništa po tom pitanju, a Plenković se tek u posljednje vrijeme ohrabrio."

Istaknula je i kako bi s premijerom Plenkovićem surađivala na način da bi interese Hrvatske stavljala uvijek ispred vlastitog inata i stranačkih interesa.