ide tužba

Sin teško ozlijeđenog radnika: 'Tata nije stigao pobjeći, bez ruke je preskočio ogradu'

04.12.2023 u 19:38

Bionic
Reading

U današnjem odronu smeća na Jakuševcu ozlijeđena su tri radnika. Svu trojicu odvezla je hitna, a jedan od njih, 59-godišnjak, teže je ozlijeđen. U KBC Zagreb amputirana mu je lijeva ruka. Slomljena su mu tri rebra, a ima i frakturu torakalnog kralješka. Evo što kaže njegov sin

'Tata je u jako dobrom stanju. Psihički je dobro i dobro je prihvatio što nema ruku, zasad je sve u redu, barem su tako doktori rekli. Rekao mi je da je čuo pucanj, kao bomba i onda je bio odron, nije stigao pobjeći, nešto mu je odsjeklo ruku, kaže da ne zna što je to bilo. Takav je, bez ruke, preskočio ogradu i izašao na cestu.

  • +14
Novi odron brda smeća na Jakuševcu Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Svjestan je svega što se dogodilo. Tata radi oko 17 godina tamo, bio je nekad u opasnosti kad je neki lanac pukao na kamionu. Zvao me gradonačelnik i svi iz Grada i firme. Tomislav Tomašević mi je rekao da sam procijenim može li doći kod tate i da ako može, da pitam kad može doći, pa će doći u najbržem roku. Naravno, ide tužba, angažirat ćemo odvjetnika i ide tužba', najavio je sin ozlijeđenog radnika za 24sata.

Predstavnik klinike za anesteziju i intenzivnu medicinu, prof.dr. Slobodan Mihaljević otkrio je da je jedan radnik s Jakuševca stigao jutros u jedinicu intenzivnog liječenja nakon operacije te je prije svijesti i komunikativan.

"Radi se o 59-godišnjem muškarcu koji je ozlijeđen.Izgubio je lijevu nadlakticu, ima tri slomljena rebra i ima kompresivnu frakturu torakalnog kralješka. To su teške tjelesne ozljede koje mu u ovom trenutku ne ugrožavaju život, ako ne dođe do komplikacija na plućima ili infekcije", poručio je.

Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajač

Dodao je da je muškarcu amputirana lijeva nadlaktica, ali ne očekuje se da će trebati dodatne kirurške zahvate. "Nije bilo mogućnosti rekonstrukcije ruke. Budan je, pri svijesti i komunikativan", dodao je Mihaljević.

Ostala dva djelatnika su lakše ozlijeđena te nisu zaprimljena na intenzivnu.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'