nejasno što je posrijedi

Širi se snimka potjere stranih radnika i mladića, policija istražuje slučaj

20.08.2024 u 22:28

Bionic
Reading

Hrvatski suverenisti na Facebooku su objavili video koji je navodno nastao na Jarunu u Zagrebu, a koji prikazuje incident između stranih radnika - vozača Wolta - i skupine mladića

Na početku videa vidi se kako se skupina stranih radnika (većina njih ima Woltove torbe) vozi na biciklima te stiže do grupe mladića. Jedan od stranih radnika prstom pokazuje na dvojicu mladića koji već bježe.

'Nisam bio tamo! Ništa nisam napravio!', govori na engleskom mladić plave kose odjeven u crno dok ga pod rukom prisilno vodi strani državljanin, vozač Wolta.

Sa snimke nije jasno što se zapravo dogodilo i tko je i kako započeo sukob.

'Policijska uprava zagrebačka upoznata je s navedem događajem te je u tijeku kriminalističko istraživanje i utvrđivanje svih činjenica i okolnosti događaja', rekli su iz policije za Jutarnji.

Navedenu snimku na društvenim mrežama i po Facebook grupama dijeli član Hrvatskih suverenista Davorin Karačić, a stranka se, iako nije jasno što se zapravo dogodilo, i službeno oglasila o incidentu priopćenjem koje prenosimo u cjelosti.

‘Hrvatski suverenisti su zgroženi prizorima koji su se dogodili u Zagrebu gdje su strani azijski radnici napali te maltretirali domaću djecu.

Iz samog videa kojeg su napadači snimili jasno se vidi da se radi o eklatantnom primjeru počinjenja kaznenog djela nasilničkog ponašanja na štetu djeteta.

Sukob stranih radnika i mladića na Jarunu Izvor: Društvene mreže / Autor: Facebook (Hrvatski suverenisti)

Hrvatski suverenisti od policije očekuju brzu reakciju, procesuiranje te deportaciju napadača koji ni po čemu nisu kompatibilni s načinom ponašanja u razvijenoj civiliziranoj državi.

Iskreno se nadamo da ovo neće biti zaboravljen slučaj, a ta djeca tek žrtve prinesene na oltar političke korektnosti i multikulturalnosti koje nažalost, vladajuća većina želi provesti u Hrvatskoj.

Hrvatski suverenisti se iskreno nadaju da poslovni interesi HDZ-ovih uvoznika stranih radnika neće biti iznad i ispred sigurnosti na ulicama hrvatskih gradova', ističe se u priopćenju Hrvatskih suverenista.