koronakriza

Sisačko-moslavačka županija sa 17 milijuna pomaže gospodarstvo

30.04.2020 u 15:46

Bionic
Reading

Proračun Sisačko-moslavačke županije za 2020. smanjen je rebalansom u četvrtak na sjednici Županijske skupštine za gotovo 17 milijuna kuna a taj će novac biti usmjeren za pomoć županijskom gospodarstvu

To je ujedno i najvažnija odluka 19. sjednice, koja je prvi put sazvana, i u četvrtak održana, elektroničkim putem. Sjednici je bilo nazočno 28 vijećnika, a donesene su i druge odluke i mjere za pomoć građanima u prevladavanju koronakrize.

Taku su, kako je priopćeno nakon sjednice, među ostalim, usvojene odluke o dodjeli javnih  priznanja, koja se uručuju u povodu Dana županije, 11. lipnja.  Za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju, priznanje će se dodijeliti Odjelu za infektivne bolesti sisačke Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić" s voditeljicom Tonkom Jozić Novinc. 

Nagrada za životno djelo bit će dodijeljena Nikoli Perkoviću, dok će priznanje za doprinos ugledu i promidžbi Sisačko-moslavačke županije biti dodijeljeno Kulturno-umjetničkom društvu „Repušnica“ , novinarki Karmen Valenta i paraolimpijcu Matiji Sloupu. Priznanje za iznimno postignuće u jednogodišnjem razdoblju bit će dodijeljeno gospodarstveniku Darku Sertiću. 

Župan Ivo Žinić je, uz predsjednicu Skupštine Ivanku Roksandić i svoje zamjenike Romana Rosavca i Ivana Celjaka, sjednicu pratio iz kabineta Sisačko-moslavačke županije,

Žinić je zamolio nadležne da izađu u susret ugostiteljima kako bi proširili radne površine na otvorenom, te da tako mogu udovoljiti uvjetima koje je propisao Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske. Istaknuo je kako je važno da se odluke donose uz sudjelovanja jedinica lokalne samouprave.