Jedan sunčani, siječanjski dan s Emilom, vlasnikom kolibice na Limskom kanalu, koji nam čisti školjke, a mi ih jedemo s malo limuna i zalijevamo - vinom. Dekadentno!
Emil je čovjek koji uzgaja školjke, a firma mu se zove Školjkarstvo Istrida. Ima i drvenu kolibicu u Limskom kanalu i mali nož s kojim, golim rukama
... otvara kamenice ...
... brbavice i crvenke
Emilova kolibica i sunčani Lim
Put do školjaka označen je konopima
Malaa baaarkaaa ...
I još jednaaa ...
I tu i tamo se ozlijedi. I ne trzne. Samo nastavi strastveno pričati o kamenicama i pokazivati zašto je ova dobra, a zašto ona nije ...
... i slaže ih na limenu tacnu s koje ih mi onda skidamo i jedemo. Netko s limunom, netko bez
Po njemu ih je grijeh jesti s limunom kad su tako svježe i u top formi/sezoni(iako ih ovdje limuni)
Mi smo mu bili u posjeti u sklopu vikenda kojega je organizirala druga Jelena u Dvorima od Škrapi. Napravili smo mali izlet, pokupiliogromnu vreću dagnji i povukli se na tečaj kuhanja u svoje selo - Škrape.
Tečaj je vodila vrsna kuharica, Danijela Milić, inače oceanologinja koja zimi predaje biologiju po Istarskim školama, a ljeti kuha za fensišmensi goste po istarskim vilama
Maja i Sven bili su polaznici tečaja ...
... Valter, artisan chocolatier, muški dio dvojca čokoladne manufakture A due koji izrađuje vrhunsku čokoladu ...
... pričao nam je o čokoladi, a Maja Danica, Jelena i ja smo malo radile, malo jele, malo se grijale uz golemi kamin i - guštale.
Iako, o tome ćete čitati u idućem postu. Sada ponovo pogledajte fotkice i planirajte izlet u Istru za vikend. Kod Emila.