INFORMATIVNI RAZGOVORI

Skupljali potpise protiv ćirilice pa završili u policiji

04.12.2013 u 18:17

Bionic
Reading

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara još prebrojava potpise za referendum, a broj potpisa prikupljanih tijekom 15 dana na oko 2000 mjesta u Republici Hrvatskoj objavit će se u četvrtak ili petak, potvrdio je za Hinu glasnogovornik tog stožera Igor Gavrić

U ime Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Gavrić je komentirao i izjavu predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića da se referendum neće održati dok je on premijer te je ustvrdio kako premijer ponovno ne poštuje Ustav RH.

'Nakon što je ignorirao članak 8. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, koji priječi uvođenje dvojezičnosti u Vukovar, premijer sada pokušava ignorirati i prva dva članka Ustava RH koji govore da vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu, da narod ostvaruje vlast izborom predstavnika i neposrednim odlučivanjem te da Hrvatski sabor i narod neposredno, samostalno u skladu s Ustavom odlučuju o uređivanju gospodarskih, pravnih i političkih odnosa u RH“, izjavio je Gavrić.

Dodao je kako očekuju da će Hrvatski sabor nakon utvrđivanja vjerodostojnosti prikupljenih potpisa raspisati referendum.

Gavrić je također izvijestio kako je u vezi s prikupljanjem potpisa za referendum više županijskih koordinatora danas bilo na informativnim razgovorima u policijskim postajama.