posebno u ljeto

Šlep-prevaranti drmaju i hrvatskim cestama: Obratite pažnju na ove detalje

28.07.2024 u 08:47

Bionic
Reading

Nedavno smo pisali o tome kako su mediji iz nekoliko zemalja u regiji primijetili lažne šlep-službe na autocestama u Sloveniji. Problem je prisutan i kod nas, i to već godinama

Podsjetimo, slovenski Auto-moto savez, policija te državni operater autocesta Dars nedavno su upozorili na prevarante koji uigranim šemama izvlače novac vozačima u nevolji na slovenskim autocestama.

Kako smo nedavno pisali, vučne službe vozačima u nevolji jamče prijevoz do servisa, te brz i jeftin popravak koji neće biti veći od 150 eura. Kada vozač pristane i potpiše dokument, automobil se odvozi u radionicu, a nakon obavljenog servisa dobiva puno veći račun nego što mu je na početku obećano. Jedan od vozača rekao je da su od njega čak tražili 8000 eura.

Slične muke muči i Hrvatski autoklub, pa je Alan Vojvodić iz HAK-a u razgovoru za Novu TV otkrio kako prepoznati lažne šlep-službe.

'Lažnih vučnih službi ima cijelom teritoriju RH, posebno u ljetnim mjesecima na A1 prema moru, posebno od Gospića do Ogulina. Zna ih biti i kroz Slavoniju prema Županji', kaže Vojvodić.

Ističe da HAK, ukoliko je kvar popravljiv na licu mjesta, pokuša odmah riješiti problem, a njihov posao završava pred vratima radionice.

'Za prevarene problem tu tek počinje', kaže Vojvodić i ističe kako je teško procijeniti koliko ekipa lažnih vučnih službi ima.

'Od Ogulina do Gospića, da sad prođete, deseci ih čekaju priliku da nešto zarade. To je lov u mutnom, imaju uvježbane sheme. Njihova vozila su druge boje, nisu žute kao HAK-ova, ima ih zelenih, svakakvih, a najvažnije je primijetiti da nemaju oznaku HAK-a. Naš operater će vozačici ili vozaču reći tko dolazi, kako se zove i tu treba pripaziti. Ako dođe netko drugi i krene tovariti vozilo, tu je neki problem i treba provjeriti', napominje Vojvodić.