DOBRO SE PRIPREMIO

Sletio Brazilac Cassio i pohvalio navijače Hajduka

12.01.2013 u 15:34

Bionic
Reading

Danas je u splitsku zračnu luku oko 13.00 sati sletio prvi od dva brazilska pojačanja Hajduka, koji stižu u sklopu dogovorene suradnje s prvakom Brazila Fluminenseom

Brazilac Gabriel Cassio sletio je danas u splitsku zračnu luku gdje ga je dočekao Hajdukov sportski direktor Sergije Krešić, koji će večeras dočekati i njegovog sunarodnjaka Lucasa Patinha. Sutra će obojica proći opsežne liječničke preglede na Poljudu, nakon čega bi se trebali zaputiti u Međugorje i priključiti pripremama Hajduka.

Neposredno po slijetanju u Split, gdje ga je dočekalo lijepo i sunčano vrijeme, mladi 20-godišnji vezni igrač okupljenim je novinarima kazao kako se nada da će se uspjeti nametnuti treneru Miši Krstičeviću. 'Očekujem da će moj dolazak biti uspješan i za Hajduk i za mene. Dobro znam gdje sam došao, kad su mi javili da idem u Hajduk pretražio sam na internetu informacije i drago mi je da dolazim u veliki klub, te pogotovo što ću igrati pred jedinstvenim navijačima' kazao je Brazilac.

Cassio i Patinho dolaze u Hajduk u sklopu suradnje s Fluminenseom, prema kojoj će klubovi razmjenjivati igrače i trenere. Ukoliko uspješno prođu liječničke preglede, Brazilci će potpisati šestomjesečne ugovore, a ukoliko se pokažu dobrim igračima, Hajduk ih može otkupiti. U slučaju transfera, odšteta se dijeli u omjeru 40:60 posto, u korist Brazilskog prvaka, a Brazilci bi trebali zarađivati oko 5.000 dolara mjesečno.

Obojica su dvadeset godišnjaci, ofanzivni vezni igrači, no i velika nepoznanica, obzirom da je Patinho upisao svega dva nastupa za mladu reprezentaciju Brazila, no nije se uspio nametnuti u drugoj portugalskoj ligi, gdje je bio na posudbi, a Cassio se također nije izborio za nastup u dresu Fluminensea, nego je igrao na posudbama u nižerazrednim brazilskim klubovima.