n/a

Spaghettini s rakovicom

10.06.2010 u 06:00

Bionic
Reading

Poznato jelo u novoj izvedbi. Probajte ove morske špagete i oduševite svoje ukućane

SASTOJCI:

200 g spaghettina
3 češnja češnjaka, oguljena i nasjeckana
1 crvena ljuta papričica
75 ml bijelog vina
1 limun, sok i naribana korica
250 g bijelog mesa rakovice
1 vezica svježeg peršina, nasjeckanog
sol i svježe mljeveni papar
ekstra djevičansko maslinovo ulje

PRIPREMA:

Zagrijte lonac s dosta vode, pustite da zavre i posolite. Ubacite tjesteninu i kuhajte 5 minuta ili prema uputama na pakiranju.
Zagrijte tavu i dodajte nekoliko žlica maslinovog ulja te pirjajte češnjak i papričicu dok češnjak ne promijeni aromu, 2 minute. Zalijte vinom i pustite da ispari do pola, a zatim dodajte meso rakovice, limunovu koricu, nasjeckani peršin i malo limunovog soka.
Prebacite spaghettine iz lonca u kojem se kuhaju u tavu s rakovicom i dobro promiješajte. Posolite i popaprite i dodajte još maslinovog ulja.