PISMO istaknutih članova FORUMA MLADIH

'Stanje u SDP-u je poražavajuće, čak i Hasanbegović ima bolji rejting od Bernardića'

14.07.2018 u 09:18

Bionic
Reading

Osam predsjednika županijskih organizacija Foruma mladih SDP-a poslalo je otvoreno pismo na adrese vrhovnih stranačkih tijela u kojem traže da se nadvladaju podjele kako bi se sačuvala stranka. Pismo potpisuju Vuk Prica, Luka Zrinjski, Lucija Buhin, Alen Butorajac, Robert Novosel, Stjepan Prstec, Krešimir Krušlin i Roko Tadin.

U pismu navode da stanje u stranci nikada nije bilo gore nego što je sada i da odgovorni umjesto da SDP-a napravite snažnu, progresivnu i jedinstvenu stranku od nje su napravili slabu, nazadnu i nikada podijeljeniju stranku

'Dosta je bilo podjela u stranci, dosta je bilo konstantne borbe između nekoliko frakcija!', poručuju potpisnici pisma. navode da Hrvatskoj treba snažan SDP koji će se moći suprotstaviti konzervativnoj revoluciji i SDP koji će znati u kojem smjeru Hrvatska treba ići.

Poručuju i da je dosta je bilo nepoštivanja Statuta stranke i njegove selektivne primjene.

'Sve nabrojano, kao i nedetektiranje problema u društvu te loše reagiranje na goruće probleme, dovelo je SDP na loš glas u javnosti. Rejting SDP-a je svakim istraživanjem javnog mnijenja sve niži, a osobni rejting predsjednika SDP-a Davora Bernardića je toliko poražavajući da je čak i Zlatko Hasanbegović pozitivniji političar u narodu nego on', poručuju potpisnici pisma..

Smatraju da u slučaju da se ne dogode krucijalne promjene SDP bi uskoro mogao postati treća stranka po snazi u Republici Hrvatskoj.

'Ikakvo sudjelovanje (u upravljanju strankom) omogućava se samo onima koji se ponašaju kao poslušni i bespogovorni vojnici pojedinaca te ih se zapravo na taj način teško i sustavno iskorištava. Čini se od njih dužnike koji su moraju bespogovorno provoditi bilo kakve upute koje dobiju, makar one bile i krajnje nepravedne te na štetu članstva, a posebice nas mladih', tvrde čelnici osam županijskih ispostava Foruma mladih SDP-a.

  • +5
Davor Bernardić povodom Međunarodnog praznika rada dijelio karanfile Izvor: Pixsell / Autor: Petar Vukicevic/PIXSELL

Zbog svih gore navedenih razloga traže nove unutarstranačke izbore za sva tijela stranke! 'Kao predsjednik stranke, Davor Bernardić je neupitno najodgovorniji za stanje u stranci, no za stanje u stranci su krivi i članovi i članice Predsjedništva kao i Glavnoga odbora', poručili su

.Za subotu je najavljen Glavni odbor stranke na kojem su moguće sankcije pojedinim članovima stranke.

U pismo se navodi da se  potpisnici pisma oštro se protive bilo kakvim mogućim sankcijama članovima stranke koji se ne slažu s trenutnim vodstvom stranke te smatramo kako bi moguće sankcije samo dovele do još većeg raskola u stranci.