RUSIJA OSUDILA CINIZAM SAD-A

'Što je s bombardiranjem bivše Jugoslavije ili upadom u Irak?'

06.03.2014 u 20:52

Bionic
Reading

Rusija je osudila u četvrtak 'cinizam' i 'nedopustivu aroganciju' Washingtona nakon kritika State Departmenta koji je nabrojio 'deset pogrešnih tvrdnji' predsjednika Vladimira Putina u ukrajinskoj krizi

Objavljivanje tih točaka 'pogađa ne toliko primitivnim iskrivljavanjem stvarnosti koliko cinizmom', osudilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju.

'Nećemo se spuštati na polemiku o propagandi najniže razine. Ponovno se susrećemo s neprihvatljivom arogancijom i pretenzijama da nekome pripada pravo na istinu', dodalo je ono.

'SAD ne može imati pravo na poučavanje o poštivanju međunarodnih normi i poštivanju suvereniteta drugih zemalja', ističe se u priopćenju.

'Što je s bombardiranjem bivše Jugoslavije ili upadom u Irak pod lažnim izgovorima?' upitalo je ministarstvo.

Američki State Department osudio je u srijedu stav Vladimira Putina u ukrajinskoj aferi odbacujući točku po točku njegovih '10 pogrešnih tvrdnji'.

Washington je odbacio diplomatsku uglađenost i samo što nije optužio Moskvu za laganje o Ukrajini. State Department je rekao kako je Putin u izjavi o krizi u Ukrajini prešao preko činjenica ili ih iskrivio 'opravdavajući rusku agresiju na Ukrajinu'.

Putin je u utorak rekao kako Rusija pridržava sebi pravo da upotrijebi silu u Ukrajini kao posljednje sredstvo, da su lokalne skupine samoobrane, a ne ruski vojnici te koje su preuzele kontrolu nad Krimom te da nove vlasti u Kijevu nisu legitimne.