OBJAVLJENO NA BURZI

Tomaševića naprasno napustila menadžerica koja je drmala Holdingom: Zašto svi šute?

25.07.2024 u 21:51

Bionic
Reading

53-godišnja ekonomistica Suzana Brenko, koju je gradonačelnik Tomislav Tomašević prije tri godine postavio na čelo Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga, potiho je otišla s te funkcije

Kako javlja Jutarnji list, Brenko je 2. srpnja podnijela ostavku na mjesto članice i predsjednice Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga, iz osobnih razloga.

No niti Tomašević niti Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika, nisu našli za shodno priopćiti javnosti tu informaciju. Ona je objavljena tek na stranicama Zagrebačke burze, kao obavijest investicijskoj javnosti kojom se zahvaljuju gospođi Brenko za veliki doprinos tijekom procesa financijske stabilizacije poslovanja i podizanja operativne efikasnosti Zagrebačkog holdinga.

Jednaka tajanstvenost vladala je kod zeleno-lijeve zagrebačke vlasti kad je Bronko u lipnju 2021. predstavljena kao nova šefica Nadzornog odbora Holdinga. Kako je tportal tada primijetio, u njezinom životopisu tada nije spomenuto da je Brenko u lipnju 2016. postala predsjednica uprave tvrtke Razvoj golf, tvrtke u vlasništvu izraelskog poduzetnika Aarona Frenkela i njegove supruge Maje Ruth Frenkel koja je od 2007. vodila projekt izgradnje golf-terena na Srđu iznad Dubrovnika.

  • +9
Tomislav Tomašević i Danijela Dolenec na otvorenju Arheološkog muzeja nakon obnove Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Njihov žestok protivnik bila je inicijativa Srđ je naš!, iz koje će se izroditi stranka Srđ je Grad. Na lokalnim izborima 2021. ova je stranka u koaliciji s Možemo! Tomislava Tomaševića izašla na lokalne izbore u Dubrovniku. Njihov kandidat za gradonačelnika Đuro Capor nije ušao u drugi krug, ali je zato koalicija osvojila najviše glasova u županiji i gradu nakon HDZ-a.

Brenko se u fotelji direktorice tvrtke Razvoj golf zadržala do svibnja 2017. godine. Nekoliko mjeseci nakon njezina odlaska tvrtka je zbog višegodišnjeg zastoja projekta tužila Hrvatsku Međunarodnom centru za rješavanje investicijskih sporova u Washingtonu radi naknade štete od čak 123 milijuna eura. Kao jedne od glavnih krivaca za propast projekta navode upravo aktiviste iz Srđ je naš!.

Zbog čega je 'puklo' između Tomaševića i Brenko, bit će poznatije u narednim danima.